Çorlu Belediyesi’nden spor kulüplerine maddi yardım

Spora ve sporcuya değer veren Çorlu Belediyesi, ilçedeki spor kulüplerine maddi yardımda bulundu.

SPOR 28.03.2013 20:19:00 0
Çorlu Belediyesi’nden spor kulüplerine maddi yardım
 Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan törende Belediye Meclisi’nce alınan karar gereği ilçedeki amatör spor kulüplerine yapılacak maddi yardımları temsilen çekleri takdim edildi.
 
YÖNETİCİLERE VERİLDİ
Çorlu Belediye Gençlik ve Spor Kulübü’ne 100.000 TL, Çorluspor’a 60.000 TL, Çorlu Sanayispor’a 60.000 TL, Çorlu Gençlerbirliğispor’a 60.000 TL, Çorlu Şifagücü Kulübü’ne 40.000 TL, Çorlu Sağlıkspor’a 20.000 TL, Çorlu Yıldızspor’a 20.000 TL, Çorlu Yeşiltepespor’a 10.000 TL, Çorlu Aslanspor’a 10.000 TL, Çorlu Fenerspor’a 10.000 TL değerindeki çekleri törene katılan Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorlu Emniyet Müdürü İsmail Bahri Şardağı, Çorlu Jandarma Komutanı Binbaşı Tolga Çemrek tarafından spor kulübü yöneticilerine verildi.
 
“390 BİN TL YARDIMDA BULUNDUK”
Ödül töreninde bir konuşma yapan Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan:  “Spor, insanlar arası iletişim sağlamada en önemli unsurlardan biridir. Dünyada her yıl çeşitli spor dallarında birçok müsabaka gerçekleştirilmektedir. Spor insanları birbirlerine yaklaştırmakta, insanlar arası çeşitli dostluklar kurulmasına ve bu dostlukların pekiştirilmesine ön ayak olmaktadır. Geçtiğimiz yıllarda şehrimiz spor kulüplerine ve başarılı sporcularına Çorlu Belediyesi olarak yaptığımız malzeme ve altın ödüllerimizi Büyükşehir Belediye yasasının tanımış olduğu yetki ile amatör spor kulüplerine maddi yardım yaparak devam ettiriyoruz. Meclisimizce aldığımız kararla 2013 yılı içerisinde şehrimiz 10 amatör spor kulübüne 390.000 TL maddi yardımda bulunuyoruz. Bu başlangıç için iyi bir rakam olup Trakya’da bir ilktir. Sporcularımız ve gençlerimizin başarıları, bu ödüllerin artırılması yönünde bizlere cesaret verecektir. Bu çalışmamızın hayırlı olmasını diliyor, bu doğrultuda destekleri için Çorlu Belediye Meclisi’ne teşekkür ediyorum” dedi.
 
“SPORA YÖNLENDİRMEK ÖNEMLİDİR”
Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan ise: “Belediyemizin amatör spor kulüplerine can suyu niteliğindeki bu yardımı şehrimizde sporun ve sporcunun gelişimi için çok önemlidir. Spor sayesinde gençlerimiz kötü alışkanlıklardan ve teknolojinin gelişimi ile oluşan çeşitli bağımlılıktan uzak tutulabilmektedir. Yaşına ve kabiliyetine göre vatandaşlarımızı spora yönlendirmek önemlidir. Profesyonel sporcuların ortaya çıkışı ve gelişiminde önemli bir işlevi yerine getiren amatör spor kulüplerimiz ekonomik zorluklarla karşı karşıyadır. Büyükşehir Belediye Kanunu ile devletimiz belediyelerimiz vasıtasıyla amatör spor kulüplerine yapılacak maddi yardımların önünü açmıştır. Bu vesileyle şehrimiz amatör spor kulüplerine maddi yardımda bulanan, sporcularımıza moral ve motivasyon sağlayan Çorlu Belediyesi’ne teşekkür ederim,” şeklinde konuştu. Çorlu Belediye meclis salonunda gerçekleştirilen törenin sonunda Çorlu Yıldızspor ve Çorluspor kulüplerinin yöneticileri, Başkan Baysan’a teşekkür plaketi takdim etti.