Kütüphane Haftası kutlandı

Keşan Kültür Merkezinde İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü tarafından 49. Kütüphane Haftası nedeni ile kutlama töreni düzenlendi.

GÜNDEM 27.03.2013 21:05:00 0
Kütüphane Haftası kutlandı
 TEMEL ANAHTAR KİTAP OKUMAK
Önceki gün saat 14.30’da düzenlenen törene Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Milli Eğitim Müdürü Feryaz Yüksel, Malmüdürü İsmail Hakkı Uraz, Kütüphane Müdürü Bülend Dizdaroğlu, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, veliler ve öğrenciler katıldı. Törende konuşma yapan Kaymakam Bekir Dınkırcı; “Anahtar kelime kitap okumak, dünyada gelişmiş ülkelere bakıldığında Japonya’da kişi başına kitap okuma sayısı 25, Fransa’da 10, ülkemizde ise 6 Türk 1 kitap okuyor. Toplulukların gelişmesinin temel öğesi kültürünün son derece ileri olması o kültürü gelecek kuşaklara yansıta bilmesidir. Bunun da temel anahtarı kitap okumak. Eğer toplumdaki herkese kitap okutabilirsek biz bu işi çözeriz” dedi.
 
GELECEK BİZİMDİR
Anne baba kitap okumadığı takdirde çocuğundan, öğretmen kitap okumadığı takdirde öğrencisinden kitap okuma alışkanlığı edinmesini isteme hakkının olmadığını ifade eden Dınkırcı “Aynı şey okul müdürleri öğretmenler tüm kamu çalışanları hepimiz bu konuda birbirimize destek vermek zorundayız. Okullar Hayat Olsun Projesi kapsamında Kütüphanelerimiz, okullarımız, tüm bilişim sistemlerimiz toplumun bütün katmanlarına açılsın, birbirimize destek olalım katkı sağlayalım emin olun gelecek bizimdir” dedi.
 
HEDİYELER VERİLDİ
Daha sonra en çok kitap okuyan yetişkinlerde, Şenay Kuzuimamlar (70 kitap) ve Sergen Bahmal (54 kitap), çocuklarda Burcu Danacı (75 kitap) ve Sude Utaş (75 kitap) ve Anaokulu bazından Eymen Genç’e çeşitli hediyeler verildi.
 
Haber / Gökhan TEKER