Çocukların gözünde İpsala

İpsala Belediye Başkanlığı tarafından 22 Mart Dünya Çocuk Şiirleri Günü dolayısıyla, önceki gün saat 13.30'da Belediye Düğün Salonu'nda ilk ve orta okul düzeyinde 'İpsala' konulu şiir yarı

GÜNDEM 26.03.2013 20:14:00 0
Çocukların gözünde İpsala
 İlçe merkez, belde ve köy okullarından ilk ve ortaokul öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen yarışmada 86 şiir yarıştı. Yarışmanın jüri üyeliğini ilçe okullarında görev yapan edebiyat öğretmenleri Güneş Özsoy, Ayşe Aydın, Azime Çelebi, Serap Aksan ve Tuğçe Çubuk yaptı. Yarışma, İlk olarak ilkokul düzeyindeki öğrencilerin şiirlerini okuması ile başladı. Ardından ortaokul öğrencilerinin şiirlerini okuması ile devam etti.
 
DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER BELİRLENDİ
Yarışmaya katılan tüm öğrencilere katılım belgeleri İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hayri Tuna ve Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Bakan tarafından verildi.Yarışmada 1.olan öğrenciler ilkokul kategorisinde Atatürk İlkokulu’ndan Sılanur Binli, Ortaokul 5. ve 6.sınıflar kategorisinde Atatürk Ortaokulu’ndan Beren Atılgan, Ortaokul 7. ve 8. Sınıflar kategorisinde Serhat Ortaokulu’ndan Devran Çelebi oldu.Yarışmada birinci olan öğrencilere ödülleri Garnizon Komutanı P.Yarbay Rauf Öztürk tarafından verildi.
 
ÖDÜLLERİ VERİLDİ
Yarışmada Serhat İlkokulu’ndan Hasan Soyer ve Gülin Çarpar, Ortaokul 7.ve 8.sınıf kategorisinde Esetçe Ç.Y. Suzan Demirci Ortaokulu’ndan Gülçin Yıldız ikinci olurken, öğrenciler ödüllerini Belediye Başkanı Mehmet Karagöz’ün elinden aldı. Yarışmada İlkokul kategorisinde Aliço Pehlivan İlkokulu’ndan Beyza Turgay, Ortaokul 5.ve 6. Sınıflar kategorisinde Atatürk Ortaokulu’ndan Hasan Arda Solak, Ortaokul 7.ve 8. sınıflar kategorisinde İbriktepe Atatürk Ortaokulu’ndan Şule Bağcı üçüncü olurken, üçüncü olan öğrencilere de ödülleri İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Salih Mehmet Engin tarafından verildi.
Ödül töreninde konuşan Belediye Başkanı Mehmet Karagöz “Bugün İpsala ile ilgili çok güzel şiirler okundu. İlerleyen günlerde mutlaka halkımıza izletmek isteriz. İpsala’yı sevmek, memleketini sevmek, yaşadığı kenti sevmek herhalde duyguların en güzelidir. Çünkü seversek koruruz, seversek o bölgenin gelişmesine katkı sağlarız, seversek güzellikleri yaratırız. Bütün yaşamımızın en temel öğesi sevgidir. Eğer sevgimizi sağlıklı bir şekilde yönlendiremezsek, o zaman yaşadığımız toplumda da insanların birbirlerini sevemeyecek boyuta geldiklerini görürüz. Sevmek çok güzel bir sözcüktür” dedi.
 
Haber / Gülay YİĞİT SEZEN