Polonya’dan ödülle döndüler

Polonya’nın Blachownia kentinde Polonya’nın 3. Proje Yönetim Toplantısı düzenlendi. Edirne Süleyman Demirel Fen Lisesi Hayat Boyu Öğrenme Programı Comenius Projesi kapsamında yürüttüğü We are Y??

GÜNDEM 26.03.2013 20:14:00 0
Polonya’dan ödülle döndüler
 SİNEMA ELE ALINDI
Gimnazjum im. Janusza Korczaka Lisesi’nin ev sahipliği yaptığı toplantıda Süleyman Demirel Fen Lisesi’ni Proje Koordinatörü Reyhan Orman, Tarih Öğretmeni Sema Demirkıran, öğrenci ekibinden Aslı Atakan ve Beyza Ecem Yılmaz temsil etti. Almanya, Slovenya, Polonya, Portekiz, İspanya, Yunanistan ve Türkiye’den 7 farklı okulun katılımıyla gerçekleşen 3. Uluslararası Proje Yönetim toplantısında sinema konusu ele alındı.
 
FİLM ÇEKTİLER
3 gün süren toplantıda öğrenciler Katowice şehrinde bir günlük sinema atölyesine katıldılar, konuyla ilgili uzmanlardan sinema hakkında kısa bir eğitim aldılar ve daha sonra öğrendiklerini film çekerek uyguladılar. Öğrenci grubu kendi arasında 3 farklı gruba ayrılarak korku, polisiye ve komedi dallarında film çekme fırsatı yakaladı. Yapılan son toplantının, bir önceki yönetim toplantısında belirlenen “Tamamen Farklı Bir Gün” konulu kısa film yarışmasının ödül töreni düzenlendi. Süleyman Demirel Fen Lisesi öğrencilerinin çektikleri The Sky is The Limit isimli kısa film En İyi Film dalında ödül kazandı.         Projenin bir sonraki yönetim toplantısı Haziran ayında Almanya’nın Wiesbaden kentinde gerçekleşecek.
 
Haber / Gökhan TEKER