Her öğrenci bir fidandır

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren, Türkiye ve dünyanın önde gelen sanayi kuruluşlarından BSH Ev Aletleri'nin 12. Geleneksel Ağaç Dikme Töreni Hallaçlı Yolu üzerinde dün saat 14.00

GÜNDEM 25.03.2013 22:21:00 0
Her öğrenci bir fidandır
 BU YIL 12.’Sİ DÜZENLENDİ
BSH Ev Aletleri’nin bu yıl 12.’si düzenlenen Geleneksel Ağaç Dikme Töreni’ne Çerkezköy Belediye Başkan Vekili Ahmet Azcan, Çerkezköy Orman İşletme Şefi Ekrem Ferhatoğlu, Halit Narin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Fahri Candaş, BSH İcra Kurulu Üyesi Dr. Juan-İgnacio Conrat Niemerg, BSH İnsan Kaynakları Müdürü Faruk Kapu, BSH Eğitim Merkezi Alan Yöneticisi Mahmut Yıldırım ve Halit Narin Endüstri Meslek Lisesi’nin BSH bünyesinde faaliyet gösteren ikili Meslek Eğitim Merkezi öğrencileri katıldı. 68 Meslek Eğitim Merkezi öğrencisi tarafından 12. Geleneksel Ağaç Dikme Töreni'nde 700 adet Fıstık Çamı toprakla buluşturuldu. Ağaç dikiminden önce Çerkezköy Orman İşletme Şefi Ekrem Ferhatoğlu, öğrencileri ağaç dikimi konusunda dikkat etmeleri gereken hususlarda uyardı.
 
ÖĞRENCİLER FİNANSE EDİYOR
Çerkezköy Belediyesi tarafından 2003 yılında Hallaçlı Yolu üzerinde tahsis edilen alanda gerçekleşen BSH Ev Aletleri'nin 12. Geleneksel Ağaç Dikme Töreni'nde Türkçe konuşma yapan BSH İcra Kurulu Üyesi Dr. Dr. Juan-İgnacio Conrat Niemerg, bugüne kadar bahse konu alana toplam 12 bin adet fidan diktiklerini belirtti. Dikilen fidanların 5'er tanesini öğrencilerin finanse ettiğini belirten Dr. Conrat, geri kalanın kısmının ise BSH tarafından finanse edildiğini dile getirdi.
 
280 ÖĞRENCİMİZ MEZUN OLDU
Yer tahsisi için Çerkezköy Belediyesi’ne teşekkür eden BSH İcra Kurulu Üyesi Dr. Conrat, 2003 yılından beri kademeli olarak diktikleri fidanlar sayesinde söz konusu alanın yeşillendiğini ve artık fidanların kendini göstermeye başladığını ifade etti. Meslek Eğitim Merkezi’nden bugüne kadar 280 öğrencinin mezun edildiğini söyleyen Dr. Conrat, “Bu yıl 68 öğrencimiz var. Nasıl ki bulundukları yere kök salıp hayatımızı yaşanır kılıyorsa ve güzelleştiriyorsa, ilk mezun olan arkadaşlarımız da şuanda BSH bünyesinde çalışarak şirketimizin köklerinin güçlü olmasını sağlıyor” diye konuştu.
 
ANA PRENSİBİMİZ ÇEVRENİN KORUNMASI
Her öğrencinin kendileri için değerli birer fidan olduğunu sözlerine ekleyen BSH İcra Kurulu Üyesi Dr. Dr. Juan-İgnacio Conrat Niemerg, “Umarım bu yıl ki öğrencilerimiz de ağabeyleri gibi BSH’ın köklerini güçlendirmeye devam ederler” temennisinde bulundu. Çevrenin korunması ve desteklenmesinin BSH'nın ana prensiplerinden biri olduğunu kaydeden Dr. Conrat, ağaç dikme törenine katılan konuklara teşekkür etti.
 
FİDANLAR DİKİLDİ
BSH İcra Kurulu Üyesi Dr. Dr. Juan-İgnacio Conrat Niemerg’in konuşmasının ardından programa katılan konuklar ve BSH Eğitim Merkezi'nde eğitim ve öğretim gören öğrenciler 700 adet Fıstık Çamını toprakla buluşturdu.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ