Doktorlar gecede bir araya geldi

Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği (TAGİD) ev sahipliğinde gerçekleştirilen organizasyonda Çorlu’da görev yapan doktorlar bir araya geldi. Shiva Et Lokantasında düzenlenen geceye TAGİD yöneticileri, ü

GÜNDEM 25.03.2013 22:18:00 0
Doktorlar gecede bir araya geldi
 ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ
TAGİD’in her yıl 14 Mart Tıp Bayramı vesilesi ile düzenlediği organizasyonun bir yenisi de bu yıl gerçekleştirildi. Geceye Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, TAGİD Eşbaşkanı Ali Canbulat ve TAGİD yöneticileri de katıldı. TAGİD Sağlık Komitesinin çalışmaları ile ilgili olarak katılımcılara bilgiler veren TAGİD Sağlık Komitesi Başkanı Dr. Muhammed Ali Eke “Komite olarak çalışmalarımızı yıl başı planlarımızda belirliyoruz. Belirlenen programlar dahilinde yıl içerisinde gönüllülerimizle birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz. TAGİD Sağlık Komitesi olarak yurt içi ve yurt dışı çalışmalarımız devam ediyor. Sağlık komitesi olarak Hakan Sunal’ın girişimleri, teşviki ve katkıları ile kan bağışı kampanyası düzenledik. Kendisine sizlerin de huzurunda teşekkür ediyorum. Bu kampanyada 180 ünite kan bağışı alındı. Kızılay’ın barkodları bittiği için gelenleri geri çevirmek zorunda kaldık” dedi.
 
GEREĞİ BUDUR
TAGİD Eşbaşkanı Ali Canbulat ise gecede yaptığı konuşmada “Toplum, devletten beklediği sağlık hizmetlerini aldığını düşünüyor. Bu alanda memnuniyet oranları hızla artıyor. Kaliteli sağlık hizmeti üretmede Türkiye büyük mesafeler alıyor. Şimdi sırada yapılması gereken; hastalıkla mücadele yerine, hastalıklara yol açan risk faktörlerinin önlenmesidir. Yani sağlıklı yaşam tarzı ve sağlıklı çevrenin sağlanması, sigara, alkol, sağlığa zararlı kimyasallar, katkı maddeleri, GDO. Yasaklanması, tembel yaşantının önlenmesi gibi aksiyonlar alınmalı, koruyucu hekimlikten önleyici hekimliğe geçiş hızlanmalıdır. İslam’ın, aklın ve bilimin gereği de budur” diye konuştu.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ