Bilgilendirme toplantısı düzenlendi

Yetkililer, 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı Gıda ve Yem Kanunu Gereğince gıda işletmelerinin Kayıt-Onay Belgesi almalarının zorunlu olduğunu belirtti. Bu kapsamda önceki gün Kırklareli Ti

YAŞAM SAĞLIK 21.03.2013 22:31:00 0
Bilgilendirme toplantısı düzenlendi
 SUNUM YAPILDI
Kırklareli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Hakan Keçeci’nin de katıldığı toplantıda Gıda ve Yem Şubesi Müdür Vekili Funda Eylem Özel ve Veteriner Hekim Gökhan Doğan tarafından sunum yapıldı. Modernizasyonun bir faaliyet, süreç veya tedarik zincirinin bireysel bileşenlerinin yüksek bir operasyon standardına yükseltildiği bir değişim yönetimi ve yatırım süreci olarak tanımlanabileceği belirtilerek “Gıda işleme bağlamında modernizasyon; fiziksel binaları, uygulanan teknolojiyi, tesis ve proses ekipmanlarını, tedarik zincirini, personel eğitimini ve ilgili prosedürel hususları içerecek şekilde ele alınmaktadır.Bu hususlar gıda güvenilirliğini ve üretilen gıda maddelerinin kalite standartlarını etkileyen hususlardır ve üzerinde ağırlıklı durulduğu gıda işleme operasyonunu oluşturmaktadır. Modernizasyon planının genel amacı; AB ve diğer ticaret ortaklarının gıda güvenilirliği ve çevre ile ilgili gerekliliklere uyan ve aynı zamanda yurt içi talebi karşılayan katma değerli, kaliteli gıda ürünleri sağlayan, uluslararası rekabet gücüne ve piyasa odaklı işletmelerden oluşan sağlam bir gıda işleme sektörünün geliştirilmesi ve yüksek düzeyde gıda güvenilirliği ve kalitesinin iyileştirilmesine yönelik bir çerçeve sunmak olmalıdır” denildi.
 
UYGUN HALE GETİRİLECEK
AB mevzuatı ile uyumlaştırılmış olan mevzuata uygun olmayan hayvansal gıda üreten işletmelerin modernizasyon planı ile geliştirilerek uygun hale getirilmesinin sağlanacağı belirtilerek “Bunun içinde yasal gerekliliklerin etkili şekilde uyulması ve uygulanması gerekmektedir” denildi.
 
Haber / Gülay YİĞİT SEZEN