Caz izdihamı yaşandı

Edirne'de, belediye başkanlığı tarafından organize edilen Boğaziçi Caz Korosu konserini izlemek isteyenlerin salona sığmaması nedeniyle izdiham çıktı.

KÜLTÜR SANAT 21.03.2013 22:31:00 0
Caz izdihamı yaşandı
 Edirne Belediye Başkanlığı tarafından organize edilen Boğaziçi Caz Korosu konseri, Trakya Üniversitesi'nin Balkan Kongre Merkezi'nde yapıldı. Ücretsiz olan konser öncesinde içeri girmek isteyen çok sayıda öğrenci ve sanatsever bin kişi olan salon kapasitesinin kısa sürede dolması üzerine dışarıda kaldı. Salona sığmayan kalabalık nedeniyle konseri izlemek isteyenler merdiven, koridor ve sahne önündeki boşluklarda yerde oturarak konseri izledi.

2 SAAT SAHNEDE KALDILAR
Boğaziçi Üniversitesi bünyesinde 1994 yılında kurulan ve İstanbul metrosunda şarkı söyleyerek Türkiye'nin dikkatini çektikten sonra 2011 yılında Avusturya'da düzenlenen Dünya Koro Yarışması'nda birinci olan Masis Aram Gözbek yönetimindeki Boğaziçi Caz Korosu, 2 bölüm halinde Türkçe ve İngilizce şarkılarıyla yaklaşık 2 saat sahnede kaldı. Herhangi bir enstrüman kullanmayan korunun şefi Masis Aram Gözbek, gördüğü kalabalık karşısında şaşkın olduklarını söyledi. Gözbek, "Böyle bir kalabalığı beklemiyorduk, şuanda rüyada mıyız diye düşünüyoruz. İçeride yer yok, dışarıda bin kadar kişi olduğunu öğrendik. Herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

FARKLI BİR SANAT ALGISI YARATILACAK
Koro üyelerinin zaman zaman seyircilerin arasına dağılarak söylediği İngilizce ve Türkçe şarkılar, konser sonunda ayakta alkışlandı. Bu kadar yoğun bir kalabalığı beklemediklerini ifade eden Edirne Belediyesi Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, kentteki kültür-sanat faaliyetlerine katkının devam edeceğini, farklı müzik dallarında düzenlenen konserlerle farklı bir sanat algısı yaratılacağını ifade etti.
 
Haber / Gülay YİĞİT SEZEN