27. ve 57.Alay Çanakkale’den döndü

2 yıldır Hikmet Selim Yılmaz önderliğinde 57. Alay Yürüyüş Komitesi tarafından organize edilen ve Keşan içinde de coşkulu bir şekilde karşılanan yürüyüşçülere bu yıl Keşan Belediyesi

GÜNDEM 21.03.2013 22:31:00 0
27. ve 57.Alay Çanakkale’den döndü
  Çanakkale kara savaşları sırasında düşmana ilk kurşun sıkıp, ilk şehidi veren ve sonrasında Gümüş Liyakat Nişanı’nı Keşan’ın Çelebi Köyünde alan 27. Alay’ın anısını yaşatmak amacıyla düzenlenen bu faaliyete katılan DOÇEK yürüyüşçüleri Keşan'dan çıkışta kar ile karşılaştı. Korudağ’daki kar yağışının ardından ilk geceyi Evreşe halkının içten kucaklaşması ile Evreşe Beldesinde geçiren heyet, Anayol boyundaki yürüyüş sırasında Abide’deki törenlere katılmak amacıyla giden birçok bisiklet, motosiklet grubuyla da sıcak selamlaşmalar yaşayan yürüyüş grublar ikinci gece Gelibolu’da konakladı. Grupların Gelibolu'daki yiyecek ve konaklama organizasyonu Gelibolu Kaymakamlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kısa sürede çözüldü.
 
KEŞAN’A DÖNDÜLER
Geçtikleri bölgelerde yoğun ilgi gören 27.nci ve 57.nci Alay yürüyüşçüleri bu zorlu yolu başarıyla tamamlayıp Gelibolu Şehitler Anıtındaki resmi törenlerin ardından Çanakkale Şehitler Abidesindeki devlet törenine katılmak amacıyla yola çıktılar. Buradaki tören sonrasında Türk Yıldızları’na ait uçak ve Deniz Kuvvetlerine ait gemilerin yapmış olduğu gösterileri izleyen ekip, Seddülbahir Köyündeki moladan sonra, 57. Alay Şehitliğini dolaştı ve geç saatte Keşan’a ulaştı. DOÇEK Başkanı Hakan Eşme, Keşan’ın Çelebi Köyünden cepheye nakledilen ve Gümüş Liyakat Nişanını 57.nci Alay ile birlikte yine Çelebi Köyünde alan 27. Alay’ın anısını yaşatmak  amacıyla “Keşan Tarihi ile Kucaklaşıyor” düşüncesinde yola çıkıldığını, geçmişin gelecek kuşaklara doğru bir şekilde aktarılması gerektiğini, bunun orada şehit olan atalarımız, dedelerimiz için bir boyun borcu olduğunu ve ayrıca şu an bölgedeki yanlış düzenleme neticesinde 27. Alay Şehitliğinin aslen otopark olarak kullanılan alanda olduğunu, bunun bir an önce düzeltilmesi gerektiğini belirtti.
 
Haber / Cihangir ARIK