Neden Kapaklı New York gibi olmasın?

Çiçeği burnunda ilçe olan Kapaklı’da artık 3 kat uygulamasından ziyade dikey yapılaşmaya gidilmesi gerektiğini ifade eden Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “3 kat uygulaması adeta resmi gecek

GÜNDEM 20.03.2013 17:53:00 0
Neden Kapaklı New York gibi olmasın?
Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, önceki gün saat 15.00’da makamında yaptığı açıklamada Kapaklı’nın şehirleşme anlamında izlemesi gereken yol hakkında açıklamalarda bulundu.
 
HIZLI BİR SÜREÇTEN GEÇİYORUZ
Kapaklı’nın son 25 yılda çok hızlı bir süreçten geçtiğini ifade eden Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Köy tüzel kişili ile yönetilen bölgemiz, 1986 yılında Belde statüsüne gelerek Belediye oldu. Kapaklı 27 yıl boyunca Belde Belediyesi ile yönetildi. İstanbul’daki sanayilerin bölgeye kaldırılmasının etkisiyle başta Kapaklı olmak üzere Tekirdağ’ın nüfusu hızla arttı. Bu hızlı büyüme Hükümetin de dikkatinden kaçmadı. Sonunda 6 Aralık 2012’de Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Erkânının uygun görmesi ile Tekirdağ’ımız Büyükşehir, Kapaklımız ise İlçe statüsüne yükseldi” dedi.   

KAPAKLI İŞ ARAYANLAR İÇİN CAZİBE MERKEZİ
Kapaklı’nın konum itibari ile çok stratejik bir noktada bulunduğunu belirten Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Çiçeği burnunda ilçemiz Organize Sanayi Bölgesi’ne olan yakınlığı nedeni ile çok önemli bir konuma sahiptir. Bu nedenle Kapaklı, iş arayan kesim için bir cazibe merkezi haline gelmiştir. Bu nedenle de nüfusumuz her geçen yıl çok hızlı bir şekilde artmaktadır” dedi. 
 
YEŞİL ALANLARIMIZI ARTTIRABİLİRİZ
Hızlı nüfus artışının beraberinde şehirleşme sorunlarını da getirdiğini kaydeden Mandalı, “Bugünden sonra Kapaklı’da dikey yapılaşmaya gitmeyi planlıyoruz. 3 katlı yapılaşmalar adeta resmi gecekondulaşmadır. Artık dikey yapılaşmaya yönelmeliyiz. Böylece tabanda daha az alan kullanarak, yeşil alanlarımızı da arttırabiliriz” diye konuştu.

HER FIRSATTA GÖZLER ÖNÜNE SERİYORLAR
Amerikan sinemalarında her zaman özellikle New York şehrinin uçsuz bucaksız gökdelenlerinin gösterildiğine dikkat çeken Başkan İrfan Mandalı, “Amerikalılar her fırsatta şehirleşmedeki görsel ihtişamlarını gözler önüne seriyor” dedi ve “Peki neden Kapaklı’da böyle olmasın?” diye sordu.  
 
KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN
Türkiye’nin, çok başarılı müteahhitlere sahip olduğunu ifade eden Başkan İrfan Mandalı, “Çok başarılı, teknolojiyi çok yakından takip eden müteahhitlerimiz var. Kapaklı bu güzellikleri, ilçenin ana arterlerinde ve köylerinde yaşayacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi. Dikey yapılaşmadan kimsenin korkmaması gerektiğini kaydeden başkan Mandalı, “2014’te halkımız yine beni başkanlık makamına seçerse, Kapaklı müthiş bir değişikliğe uğrayacak” şeklinde konuştu.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ