Trakyakent Encümeni toplandı

Doğu-Batı Trakya Belediyeler Birliği Trakyakent 2013 yılı Mart ayı Encümen Toplantısı Birlik Merkezi toplantı salonunda yapıldı. Trakyakent ve Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç başkanlı?

GÜNDEM 19.03.2013 16:21:00 0
Trakyakent Encümeni toplandı
BÜYÜK ORGANİZASYONLARA EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUZ
Toplantıda konuşan Dalgıç, Trakyakent Belediyeler Birliği’nin çalışmaları ve düzenlediği programları hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Başkan Dalgıç “Göreve bulunduğumuz 4 yıllık süre içerisinde Doğu-Batı Trakya Belediyeler Birliği ciddi anlamda gelişme ve büyüme gösterdi. Göreve geldiğimiz ilk zamanlarda çeşitli organizasyon ve toplantılarda çok az sayıda davetler alan bir Trakyakent Belediyeler Birliği vardı. Geride bıraktığımız süre içerisinde yönetim kurulu ekiplerimiz ve üye Belediye Başkanlarımız ile beraber Birliği ayağa kaldırmayı başardık. Her alanda tanınan, bilinen ve her alanda söz sahibi olan bir Birliğiz. Uluslararası büyük kuruluşlardan önemli davetler alan ve bu kuruluşların düzenlemiş olduğu toplantı ve organizasyonlara ev sahipliği yapan güçlü bir Belediyeler Birliği olarak da çalışmalarımızı aynı hızda sürdürüyoruz” dedi.
 
GÜNDEM MADDELERİ KARARA BAĞLANDI
Trakyakent’in 2013 yılına ait çalışmalarından olan kardeş şehir projesini hayata geçirme aşamasında olduklarını ifade eden Dalgıç, bu bağlamda uluslararası birliklerle diyalog halinde olduklarını söyledi.  Trakyakent Belediyeler Birliği’nin asli görevleri hakkında bazı açıklamalar yapan Başkan Dalgıç son olarak Birliğin Trakya bölgesine hitap eden tek ulusal dergi olma unvanını elinde bulunduran ve geçtiğimiz günlerde IV. Sayısı yayına giren Trakyakent Dergisi hakkında tanıtım amaçlı açıklamalarda bulundu. Toplantıda gündemi oluşturan maddeler Birlik Encümeni tarafından tek tek görüşülerek karara bağlandı.
22–24 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Trakyakent ve Ram Trakya Belediyeler Birliği işbirliğinde düzenlenen 3. İş adamları Forum programı ile 7–11 Mayıs tarihinde İtalya Teknik Çalıştayında bir araya gelecek olan İtalya Ulusal Belediyeler Birliği ile çalışma konuları birlik yönetimi tarafından detaylı olarak değerlendirildi. Toplantıda ayrıca Bulgaristan Ram Trakya Belediyeler Birliği Başkanı Kolio Milev’in Birliğin 5–6 Nisan tarihinde yapılacak olan Genel Kurul toplantısına katılım sağlanması yönünde yaptığı davet sonucunda, Trakyakent Birlik Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç tarafından görevlendirilecek olan bir Encümen Üyesi Belediye Başkanının toplantıya katılması konusu netlik kazandı. Genel kurul II. oturumunda Trakyakent çalışmaları ve kardeş şehir ilişkileri başlıklarıyla sunum gerçekleştirilmesi kararı alındı. Toplantının son bölümünde Trakyakent Belediyeler Birliği ve Avrupa Konseyi işbirliğinde 6 Mart tarihinde Tekirdağ ilinde gerçekleştirilen ve Belediyeler ile diğer kuruluşların yetkili katılımcıları tarafından büyük ilgi gören Avrupa Konseyi Sosyal Uyum Araştırmaları ve Erken Uyarı Bölümü liderliği, İçişleri ve Dışişleri Bakanlığı'nın onayıyla "Responding Together: Engagement Aganist Exclusion" isimli Avrupa Birliği tarafından finanse edilen proje çalışması saha ziyaretleri toplantısının değerlendirmesi yapıldı.
 
Haber / Cihangir ARIK