Her şeyin başı ‘Sağlık’

Kapaklı Belediyesi tarafından 14 Mart Tıp Bayramı kapsamında önceki gün saat 19.30’da Business Otel’de düzenlenen yemekte bir araya gelen sağlık çalışanları ve eczacılar, gece geç saatlere kadar can

GÜNDEM 17.03.2013 11:24:00 0
Her şeyin başı ‘Sağlık’
Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, ilçede hizmet veren sağlık çalışanlarını 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla düzenlenen yemekte ağırladı.
 
SİZLERLE BİR ARADA OLMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUM
Gece saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. 14 Mart Tıp Bayramı'nda, insan yaşamını en yüce değer bilen, tıp biliminin temsilcileriyle bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, konuşmasına Kapaklı’daki sağlık çalışanları ile ilgili bilgiler vererek devam etti. Kapaklı’da bir Devlet Hastanesi olduğunu söyleyen Mandalı, “Burada 17 doktor,  54 hemşire, 1 ebe ve 29 idari ve genel personel görev yapıyor. İlçemizde ayrıca 7 adet de aile sağlık merkezi bulunuyor. Aile Sağlık merkezlerinde toplam 20 doktor ve 22 hemşire görev yapıyor. İsmetpaşa Mahallemizdeki Türk Böbrek Vakfında bir doktor ve 5 hemşire görev yapıyor” dedi.
 
81 BİN 511 NÜFUSA HİZMET VERİYORSUNUZ
Büyükşehir Kanunu ile Kapaklı’ya birer mahalle olarak bağlanan 5 köyde birer tane sağlık evi bulunduğunu kaydeden Mandalı, “Buralarda toplam 5 ebe görev yapıyor. Yani yeni ilçe sınırlarımız içinde toplam 38 doktor, 81 hemşire, 6 ebe, 2 veteriner, 3 diş tabibi ve 13 tane de eczacımız var. Bu sağlık çalışanlarımız, ilçemizde TUİK’in resmi kayıtlarına göre 81 bin 511 olan nüfusumuza sağlık hizmeti vermektedir” ifadelerini kullandı.
 
94. YILINI KUTLUYORUZ
Ülkemizde ilk tıp bayramının 14 Mart 1919’da İstanbul'da kutlandığını ve bir direniş bir başkaldırı simgesi olarak düşünülüp yaşama geçirildiğini söyleyen İrfan Mandalı, “Bu gün, işgale karşı başkaldırının bir parçası olarak organize edilen 14 Mart Tıp Bayramının, 94. yılını kutlayacağız” şeklinde konuştu.

SÖZ KONUSU SAĞLIKSA GERİSİ TEFERRUATTIR
"Beni Türk hekimlerine emanet ediniz" sözüyle, Büyük Önder Atatürk'ün güven ve takdirini kazanmış olan değerli hekimlerin, en temel insan hakkı olan yaşama hakkının korunmasında gösterdiği titiz ve insanüstü gayretlerin her türlü övgünün üzerinde olduğunu belirten İrfan Mandalı, “İnsan sağlığı söz konusu olunca gerisi teferruattır. Hiç şüphesiz hekimlerimizin gerçekleştirmiş oldukları bu onurlu çalışmalara insanlık her zaman minnettar olacaktır” dedi.
 
HAK ETTİKLERİ YAŞAM KOŞULLARI SAĞLANMALI
Büyük sorumluluklar üstlenerek, çalışmalarını yurdun dört bir yanında özveriyle sürdüren tüm sağlık personelinin hak ettiği yaşam olanaklarının sağlanması gerektiğini söyleyen Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Çalışma saatlerinin sağlık personelinin verimliliğini artıracak biçimde düzenlenmesi ve doktor başına düşen hasta sayısının azaltılması çok önemlidir. Hastane koşullarının iyileştirilmesi ve nitelikli personel gereksiniminin karşılanması yönündeki çabalara da hız verilmelidir” dedi.
 
HÜKÜMET CAYDIRICI ÖNLEMLER ALMALI
Son zamanlarda sağlık çalışanlarına karşı yapılan sözlü ve fiili saldırılara karşı hükümetin caydırıcı tedbirler alması gerektiğini vurgulayan Başkan Mandalı, “Bu saldırılar son bulmalıdır. Görevi sağlığımızı korumak olan tıp insanları, kendi sağlığından ve can güvenliğinden endişe etmeden çalışabilmelidir. Herkesin sağlık hizmetlerinden yararlandığı ve temiz bir çevrede yaşadığı bir Türkiye özleminin ancak, toplumun tüm kesimlerinin ve tüm yurttaşlarımızın ortak çabaları ile gerçekleştirilebileceği unutulmamalıdır” diye konuştu.
 
1985’TE SADECE 1 VARDI
Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın ardından konuşan Çerkezköy Sağlık Grup Başkanı Olcay Palak, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın ilçedeki sağlık hizmetleri konusunda fikir sahibi olduğunu belirtti. 1985 yılında Çerkezköy’de yalnızca 1 ebe olduğunu, bunun dışında her hangi bir sağlık çalışanının bulunmadığını söyleyen Palak, “Bugün Çerkezköy ve Kapaklı’da yüzlerce sağlık çalışanı var” dedi.  
 
ALLAH HEKİMSİZ ETMESİN
Kapaklı’nın nüfusunun her geçen gün daha da arttığını söyleyen Olcay Palak, “Bu artış sağlık çalışanlarımızın zaman zaman zorluklarla karşı karşıya kalmasına neden oluyor. Buna rağmen sağlık çalışanlarımızın özverili bir şekilde çalıştıklarını biliyorum ve kendilerini kutluyorum” dedi. Her şeyin başının sağlık olduğunu kaydeden Palak, “Allah hekimsiz etmesin, hekime muhtaç da etmesin” temennisinde bulundu.
 
ÖNÜMÜZDEKİ YIL KUTLAMALARI ECZACILAR ORGANİZE ETSİN
Konuşmaların ardından Belediye Başkanı İrfan Mandalı tarafından Sağlık Grup Başkanı Olcay Palak’a çiçek verildi. Çiçeği tüm çalışma arkadaşları adına aldığını söyleyen Olcay Palak, Belediye Başkanı İrfan Mandalı’ya da sağlık çalışanlarına gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür etti. Önümüzdeki yıl bu zamanlar ülkenin seçimlere gideceğini anımsatan Mandalı, “Biliyorsunuz ki 1 yıl sonra bu zamanlar yerel seçimlere gideceğiz. Önümüzdeki yıl 14 Mart Tıp Bayramı kutlamalarını belediye olarak yine biz yaparsak bunu seçim yatırımı olarak değerlendireceklerdir. Bu nedenle bugün aramızda olan eczacı arkadaşların önümüzdeki yıl organizasyonu üstlenmelerini istiyorum” diye konuştu. 
 
MESLEĞİMİN 2. BAHARINI YAŞIYORUM
Meslekte 30 yılı aşkın bir süre hizmet veren, geçtiğimiz aylarda emekliye ayrılmasına rağmen hala doktorluk görevini devam ettiren Veli Cicimen’e de hizmetlerinden dolayı Olcay Palak tarafından bir plaket verildi. Plaketin kendisi için sürpriz olduğunu söyleyen Cicimen, “Adeta hayatımın 2. baharını yaşıyorum” dedi. Hayatının hiçbir döneminde 14 Mart Tıp Bayramı ile ilgili böylesi bir kutlama yapıldığına şahit olmadığını kaydeden Cicimen, ilgi ve alakasından dolayı Başkan Mandalı’ya teşekkür etti.  

SAHİP ÇIKMALIYIZ
Etkinliğe gecikmeli olarak katılan Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan da sağlık çalışanlarının, bu noktaya gelene kadar türlü sorunlarla karşılaştığının altını çizerek, “Tıp Fakültesi’nden mezun olmak oldukça zor. Sağlık sektörü sabır isteyen, gergin ve stresli bir sektördür” dedi. Türk hekimlerinin başarısının tüm dünya tarafından bilindiğine dikkat çeken Kaymakam Bayhan, “Doktorlarımızla gurur duyuyoruz. Bu kadar zor yetişen sağlık çalışanlarına uygulanan şiddete de hep birlikte dur dememiz ve sağlık çalışanlarına sahip çıkmalıyız” ifadelerini kullandı.
 
CANLI PERFORMANSI İLE BÜYÜLEDİ
Konuşmaların ardından gecenin açılış dansını belediye Başkanı İrfan Mandalı ve eşi Fatma Mandalı yaptı. Sağlık Grup Başkanı Olcay Palak ve İmar İşleri Müdürü Halil İbrahim Erkan da eşleri ile birlikte Mandalı çiftine eşlik etti. Davetliler canlı müzik eşliğinde doyasıya eğlendi. Ses sanatçısı Güllü, canlı performansı ile davetlilere unutulmaz bir gece yaşattı. Kapaklı Belediyesi tarafından 14 Mart Tıp Bayramı kapsamında düzenlenen etkinliğe Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve eşi Fatma Mandalı, Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Serat, Adem Sekmen, Aziz Özkan ve Serpil Sevgi, Çerkezköy Sağlık Grup Başkanı Olcay Palak, Kapaklı Belediyesi İmar İşleri Müdürü Halil İbrahim Erkan, Belediye Meclis Üyesi Ali Bayhan, doktorlar, eczacılar ve çok sayıda sağlık çalışanı katıldı.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ