Bayram hasreti sona eriyor

Geçtiğimiz yıl, Resmi Bayramlar ile ilgili yönetmeliklerde yapılan düzenlemeler nedeni ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı gibi Resmi Bayramları kutlayamayan Kapaklı Bele

GÜNDEM 17.03.2013 11:13:00 0
Bayram hasreti sona eriyor
 Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, geçtiğimiz günlerde ilçeye ziyarette bulunan Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya’nın bu yıl Belediye olarak Resmi Bayramları kutlayabilecekleri müjdesini verdiğini söyledi.
 
YÖNETMELİK 5 MAYIS 2012’DE DEĞİŞMİŞTİ
5 Mayıs 2012 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan düzenleme ile Resmi Bayramlar ile ilgili 3 yönetmelik tek bir yönetmelikte birleştirilmiş ve detayların kutlama komitesince düzenlenmesi kararlaştırıldı. Yönetmelikte yer alan düzenlemeye göre, 23 Nisan ve 19 Mayıs kutlamalarında tören geçişi olmayacağı kararlaştırıldı. Belde belediyelerde ve köylerde kutlamalar bağlı bulundukları ilçe Belediye Başkanlığı öncülüğünde gerçekleştirilmesi yönünde karar alındı.
 
GEÇEN YIL KUTLANAMAMIŞTI
Kapaklı Belediyesi de ilgili yönetmelik gereği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında bir kutlama programı yapamamıştı. Geçtiğimiz günlerde Kapaklı’ya ziyarette bulunan Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Büyükşehir Kanunu ile İlçe statüsüne yükselen Kapaklı Belediyesi’nin bu yıl hem 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı hem de 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayabileceği müjdesini verdi.
 
MÜDÜRLERLE FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNDU
Vali Ali Yerlikaya’nın açıklamalarının ardından hemen kolları sıvayan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, ilk iş olarak önceki gün ilçede hizmet veren Okul Müdürleri ile bir araya geldi. Başkan Mandalı, ilçe olarak ilk kez 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayacaklarını belirterek, kutlamalarla ilgili en ufak bir detayın dahi atlanmaması için okul müdürleri ile fikir alışverişinde bulundu.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ