Havsa’nın halk oyuncu davulcuları

Havsa’da hayata geçirilen proje ile Ritim notasyonu ve halk dansları eğitimi alan öğrenciler Kaymakam Barış Demirtaş’ın katkılarıyla temin edilen davul ve kıyafetlerine kavuştu.

GÜNDEM 17.03.2013 11:04:00 0
Havsa’nın halk oyuncu davulcuları
DAVUL VE KIYAFETLERİNE KAVUŞTULAR
Aynı zamanda Havsa İlçe Gençlik Spor Müdür V. olan Akordeon Sanatçısı Evrim Kaşıkçı’nın Ritim Atölyesi projesi Havsa Kaymakamı Barış Demirtaş’ın öncülüğünde Havsa Romanlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Havsa Halk Eğitimi Merkezi’nin de katkılarıyla hayata geçirildi. Eğitim sürecindeki tüm ihtiyaçların Havsa Kaymakamlığının organizasyonuyla karşılandığı proje kapsamında 9-14 yaşları arasındaki 26 öğrenci Ritim notasyonu ve halk dansları eğitimi alıyor.
 
ULUSLARARASI ORGANİZASYONLARDA YER ALMALARI AMAÇLANIYOR
 Danışmanlığını ise Evrim Kaşıkçı ile birlikte Halk Oyunları eğitmeni Murat İçkır’ın üstlendiği proje kapsamında eğitim alan öğrencilerin ilki 23 Nisan’da olmak üzere ulusal ve uluslararası organizasyonlarda yer almaları sağlanacak. Davul ve kıyafetlerin teslimi sonrasında yapılan bir dersi de izleyen Havsa Kaymakamı Barış Demirtaş “Aslında bu kadar kısa bir sürede öğrencilerimizin bu seviyeye ulaşacaklarını gerçekten tahmin etmiyordum. Ben bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da elimden gelen her türlü desteği sizlere sunacağıma söz veriyorum. Projede tüm emeği geçenleri ve öğrencilerimizi kutluyorum” dedi.
 
FESTİVALDE TEMSİL EDECEKLER
 Proje ile ilgili olarak konuşan Evrim Kaşıkçı da “Başta her konuda bizlere destek olan sayın kaymakamımız olmak üzere çocuklarımızı yetiştiren Murat İçkır’a ve tüm emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Eğitim alan kardeşlerimizin başarılı olacağına inancım tam. Zaten bu güne kadar almış oldukları eğitim ile ilçemizi yurt içi ve yurt dışı organizasyonlarda başarı ile temsil edebilecek bir grup düzeyine gelmiş durumdalar. İki ay daha sürecek olan eğitimimizin sonunda eğitimlerini tamamlayacak olan grubumuz ilçemizi Mayıs ayında Uluslararası Çocuk Ritim Festivaline katılarak temsil edecek.” dedi. Havsa ilçesinde Evrim Kaşıkçı’nın Ritim Atölyesi projesi dışında bölge kültürüne katkı sunma amacı güden birkaç projesinin daha yakın zamanda Havsa Kaymakamlığı bünyesinde hayata geçirileceği öğrenildi.
 
Haber / Gökhan TEKER