Ailelerin günahını çocuklar çekmemeli

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülen Gönül Elçileri projesi Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya’nın eşi

GÜNDEM 15.03.2013 17:06:00 0
Ailelerin günahını çocuklar çekmemeli
Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya’nın eşi Hatice Nur Yerlikaya, gönül elçileri projesini bu kez dün saat 14.30’da düzenlenen toplantıyla Saray’da tanıttı.
 
BU TÜR PROJELERE İHTİYAÇ VAR
Saray Hükümet Konağı’nda Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya’nın eşi Hatice Nur Yerlikaya’nın da katıldığı programda konuşan İlçe Kaymakamı Hüseyin Öner, “İlçemizde yaptığımız toplantılarla projeyi halkımıza tanıtmaya çalıştık” dedi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından toplumun öncelikli kesimine yönelik çeşitli projelerin hayata geçirildiğini ifade eden Öner, “Toplumun dezavantajlı kesiminin devlet tarafından sağlanan bazı hizmetlere ulaşmasında bir takım engeller var. Bu engellerin ortadan kalkması için de bu tür projelere ihtiyaç var” dedi.

GÖNÜLLERİMİZİ AÇALIM
Gönül Elçileri Projesi’nin gönüllülük esasına dayalı bir proje olduğuna dikkat çeken Kaymakam Hüseyin Öner, “Biz bu anlamda geçmişi övünülecek işlerle dolu bir milletiz. Haydi hep birlikte gönüllerimizi açalım. Karşılık beklemeden paylaşalım ve yardımlaşalım” ifadelerini kullandı. Kaymakam Öner’in konuşmasının ardından katılımcılara, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hazırlanan “Bugün İnsanlık İçin Ne Yaptın?” konulu bir slayt izletildi.

DARAMA, PROJEYİ TANITTI
Tekirdağ Sosyal Hizmetler İl Müdürü Resul Darama da kürsüde yaptığı konuşmasında aileleri Gönül Elçisi olmaya davet ederek projeyi tanıttı. Türk Milleti olarak dezavantajlı insanlara karşılıksız yardım etme gayretinde olan bir millet olduğumuzu söyleyen Darama, amaçlarının gönüllülük bilincinin yaygınlaşmasını sağlamak olduğunu kaydetti. Darama konuşmasın sonunda Saray’da Tekirdağ Sosyal Hizmetler İlçe Müdürlüğü açılabileceğini belirtti. 
 
HİKÂYEMİZ 1 YIL ÖNCE BAŞLADI
Toplantıya katılanlardan biri de Saray’da ikamet eden ve yaklaşık 5 ay önce koruyucu aile olarak 3 yaşındaki Yağmur’u ailelerine katan Keskin çifti oldu. Hikâyelerinin yaklaşık 1 yıl önce başladığını söyleyen Hilal Eren Keskin, “Yağmur ailemize katılalı 5 ay oldu. Şuanda 3 yaşında olmasına rağmen her şeyin o kadar farkında ki, alışveriş için dışarı çıktığımda gözlerimin içine bakıyor ve ‘Nereye gidiyorsun? Beni bırakmayacaksın değil mi?’ diye soruyor. Ben onu nasıl bırakıp gidebilirim ki” diye konuştu.  

ÇEVREMİZDEKİLER KARŞI ÇIKTI
Ailelerinin ve çevrelerinin, Yağmur’u evlatlık olarak almalarına karşı çıktıklarını belirten Hilal Eren Keskin, “Bana başkasının çocuğunu ne yapacaksın dediler. Eşimle birlikte onlara ‘Ailelerinin suçunun cezasını bu çocuklar çekmemeli’ dedik ve Yağmur’un koruyucu ailesi olduk. Şimdi ise başta onu ailemize almamıza karşı çıkanların hepsi Yağmur’u el üstünde tutuyorlar. Kendi çocuğumuz olsa bu kadar ilgi görmezdi” dedi. Konuşmakta zorlandığı gözlenen Keskin, “Bu çocukların günahı yok. Annelerinin, babalarının günahını onlar çekmemeli” ifadelerini kullandı. Konuşmasının ardından eşi Halit Keskin’in yanına oturan Hilal Eren Keskin gözyaşlarına hakim olamadı.  

TÜRKİYE GENELİNDE 6. SIRADAYIZ
Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya’nın eşi Hatice Nur Yerlikaya, ilçeler bazında 3. toplantılarını gerçekleştirdiklerini belirterek, “İlçelerimizi geziyor ve kamuoyu oluşturmaya çalışıyoruz” dedi. Birliktelik kavramının açılımı olan el birliği, güç birliği, en önemlisi de gönül birlikteliğiyle hareket ettiklerini kaydeden Hatice Nur Yerlikaya, “Öncelikle kamuoyu oluşturmak adına projemizi anlatıyoruz. Bizler Gönül elçiliği projesinde bir maddi katkı beklemiyoruz. Tekirdağ’da 5 bin 700 ü aşkın gönül elçimiz var. Proje kapsamında Türkiye genelinde 6. sıradayız” dedi.

FARKINDALIK OLUŞTURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK
Türkiye genelinde kimsesiz çocuk yurtlarında 14 bin çocuk olduğunu belirten Yerlikaya, “Tekirdağ gönüllü aile sıralamasında Türkiye genelinde 27. sıradaydı. Bu proje ile 16. sıraya yükseldi” dedi. Türk toplumun bu hareketlere yabancı olmadığına vurgu yapan Yerlikaya, “İnancımız ihtiyaç sahibi her insana yardım etmeyi emreder. Hayırsever bir toplum olarak elimizi uzatıp, birilerine yalnız değilsiniz diyebilmek için, insanlarda bu farkındalığı oluşturabilmek için yola çıktık.”dedi.
 
KATILIM YOĞUN OLDU
Saray Hükümet Konağı’nda yapılan toplantıya İlçe Kaymakamı Hüseyin Öner ve eşi Zehra Mine Öner, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban ve eşi Sabriye Çoban, İl Genel Meclis Üyesi Nazmi Duygu, Daire Amirleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkan ve Yöneticileri, Muhtarlar, Siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ