Belediye Meclisi toplandı

Keşan Belediye Meclisi’nin Mart Ayı Meclis Toplantısı’nın 2. Oturumu önceki gün yapıldı.

GÜNDEM 15.03.2013 14:26:00 0
Belediye Meclisi toplandı
PARKLARA İSİM VERİLDİ
Keşan Belediye Başkanı Op. Dr. Mehmet Özcan başkanlığında gerçekleştirilen ve 17.00’de başlayan toplantıda CHP’li Meclis üyeleri; Ercan Ersoylu, Nilüfer Erk Oğuz, Mustafa Yavaş, Nurettin Soysal, MHP’li Üye Aydın İstek, AKP’li Bayram Ay, Bağımsız Üye Orhan Süzen’in oy birliği ile izinli sayılmasının ardından 2. Oturuma bırakılan maddelere geçildi.  Gündemin ilk maddesi olan Keşan Belediye sınırları içerisinde bulunan; Aşağı Zaferiye Mahallesi Saray Caddesi 22 numarada bulunan parka, Cumhuriyet Mahallesi 19 Kasım Caddesi 23 numaradaki parka, Cumhuriyet Mahallesi Atatürk Bulvarı 1 numara parkların isminin değiştirilmesi hususu görüşüldü. Bu parklardan 19 Kasım Caddesi üzerinde bulunan parka Sevgi Parkı adı verilmesi, Ali Kale ve Kardeşleri İlkokulu yakınında Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan ve daha önce Cumhuriyet Parkı adı verilen parkın isminin aynı kalması,  Aşağı Zaferiye Mahallesi’ndeki parkın adının ise düzenlemelerinin tam olarak bitirilmesinden sonra isim verilmesi kararı alındı.
 
ÇIKIŞ ÜCRETLERİ GÖRÜŞÜLDÜ
Daha sonra Mülkiyeti ve İşletmeciliği Belediyeye ait olan Şehirlerarası otobüs terminalinin Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen çıkış ücretleri konusu görüşüldü. Madde hakkında Plan ve Bütçe Komisyonu Sözcüsü İsmail Özkan ve Keşan Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürü Hasan Bayram’ın bilgi vermesinden sonra madde oy birliği ile kabul edildi. Bu maddenin görüşülmesinden sonra Meclis İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden gelen ve “50 ada 42-33 parseller ile 100 ada 40 parselleri kapsayan alanda Edirne-Çanakkale Yolu üzerinden Migros AVM’ye giriş sağlayan geçit noktasından başlayıp batıda sulama kanalı üzerinden 12 metrelik imar yoluna bağlanan 15 metrelik imar yolunun açılması, 50 ada 42 parselin kuzeyinde 10.000,00 m? üzeri ve yüzölçümlü “Eğitim Tesisleri Alanı” oluşturulması ve 100 ada 40 parselin kuzeyindeki 7 metrelik Donatım Sokak’ın uzatılarak Eğitim Tesisleri Alanı için imar yolu açılması için imar plan tadilatının yapılması hususunda Şehir Plancısı Emel Bolu tarafından hazırlanan İmar Plan Tadilatının yapılması” isteğini içeren madde hakkında görüşmelerde bulunuldu.
 
20 BİN METREKARELİK ALAN AYRILDI
Madde hakkında bilgi veren İmar Komisyonu Başkanı İlhan Boz ve Keşan Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Sebahattin Eren, söz konusu yerde plan tadilatı yapılmasında herhangi bir sakınca olmadığını iletti.  Madde hakkında söz alan Keşan Belediye Başkanı Op. Dr. Mehmet Özcan da söz konusu alanı daha önce konut dışı kentsel alan olarak Meclis’ten geçirdiklerini aktardı ve yeni düzenlemeyle söz konusu alanda 20 bin metrekarelik alana sahip eğitim alanı ayırdıklarını dile getirdi. Bilgilendirmenin ardından oylamaya geçildi ve madde oy çokluğu ile kabul edildi.
 
3 MİLYON TL KREDİ ALINACAK
Meclis bu maddenin ardından İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden gelen ve “Keşan Belediyesi adına kayıtlı olan 584 ada, 6 nolu ve 30 ada, 37 parseller ile Mülkiyeti Maliye Hazinesi ve şahıslar adına kayıtlı olan 1457 ada, 2 parsel, 1458 ada, 2 parsel ve 1459 ada, 3 nolu parsellerin Maliye Hazinesi adına kayıtlı olan hisseleri ile takasının yapılması” konusunu görüştü ve madde oy birliği ile kabul edildi. Meclis son olarak 2013 yılında yapılacak yatırımlarda kullanılmak üzere 3 yıl vadeli 3 milyon TL kredi alınmasını ele aldı. 3 yıl vadeli 3 milyon TL’lik kredi oy çokluğu ile kabul edildi.
 
Haber / Gülay YİĞİT SEZEN