Çanakkale’ye alkışlarla uğurlandılar

57. Alay Yürüyüş Komitesi, dün Tekirdağ Valiliği önünde düzenlenen törenle Çanakkale’ye uğurlandı. 14 Mart ile 18 Mart tarihleri arasında Çanakkale Şehitliği’ne gerçekleştirilecek ola

GÜNDEM 14.03.2013 16:53:00 0
Çanakkale’ye alkışlarla uğurlandılar
 ONLARI ANMAK BİZLERİN VAZİFESİ
Bu yıl 3’üncüsü düzenlenen, “Geçmişte yanlarında olmasak da, onları anmak ve temsili bir şekilde de olsa, onların anısına yürümek bizlerin vazifesidir” anlayışıyla,  tarihte ve Çanakkale Savaşı'nda verdikleri kahramanlık dolu mücadeleleri ile bilinen 57. Alay'ın ve diğer şehitlerimizin anısına 57 kişi ile yapıldığı belirtildi. Dün düzenlenen törene Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
 
AYNI HEYECANI GÖRÜYORUM
Bugün burada Çanakkale'ye, şehitlere gitmek için yürüyen çocukların gözünde, Gazi Mustafa Kemal'in Tekirdağ'da kurduğu 57. Alay'ın, o gün yaşadığı heyecanı gördüğünü söyleyen Vali yerlikaya “57. Alay eşi olmayan, müstesnasız bir birliktir. Dünyada bu birliğin eşi ve benzeri yoktur. Şehrimiz için özel bir öneme sahip olan ve Çanakkale Savaşı’nda verdiği onurlu ve kahramanlık dolu mücadelesi ile de, milletimizin hafızasında yer etmiş olan 57. Alayımızı ve Şehitlerimizi, başlarında yer alan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Çanakkale’de şehit olan tüm askerlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi. Yerlikaya, şehitleri anmak için yola çıkan komitenin başkan ve üyelerine başarılı ve hayırlı yolculuklar diledi.
 
YOLCULUK 4 GÜN SÜRECEK
Törende konuşan 57. Alay Yürüyüş Komitesi Başkanı Hikmet Selim Yılmaz da; Tekirdağ haklının Çanakkale Şehitliği yürüyüşüyle ilgili kendilerine verdiği destekten dolayı teşekkür etti. Konuşmaların ardından komite üyeleri ve yürüyüş heyeti, 4 gün sürecek yolculuk için yola çıktı.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ