“Torbanı değiştir, geleceğini değiştir”

CHP Keşan İlçe Teşkilatı Parti Okulu’nun Yeşil Grubu üyeleri, önceki gün Keşan Belediye Başkanı Op. Dr. Mehmet Özcan’ı makamında ziyaret etti.

GÜNDEM 14.03.2013 15:11:00 0
“Torbanı değiştir, geleceğini değiştir”
BELEDİYEYE ZİYARET
Saat 15.00 sıralarında Keşan Belediyesi’ne gelen Yeşil Grubu üyeleri; Yusuf Kılıç, Sebahattin Karaman, Bülent Saylam ve Ramazan Doğan, Parti Okulu’nda Yeşil Grubu olarak “Torbanı Değiştir Geleceğini Değiştir” sloganlı bir proje hazırladıklarını kaydetti ve proje detaylarını Başkan Mehmet Özcan’la paylaştı. Hazırladıkları proje kapsamında Keşan’ın halk pazarının kurulduğu bu cumartesi günü pazaryerinde, naylon poşet kullanımına karşı, kesekağıdı, file ve bez torba kullanımını artırma amaçlı bez torba dağıtımları gerçekleştireceklerini dile getiren Yeşil Grubu üyeleri, “Naylon poşetler doğada yüzyıllarca yıl kalıyor ve bu toprağımızı kirletiyor. Bunu önlemek için bazı belediyeler karar alarak bulundukları yerde naylon poşet kullanımı yasaklamışlar. Biz Keşan’da önce duyarlılık yaratmak istiyoruz. Sonrasında belki aynı uygulamalar bizde de söz konusu olabilir” dedi.
 
AMAÇ, DAHA YAŞANABİLİR BİR ÇEVRE YARATMAK
Pazaryerinde kuracakları stantta kadınlara ve satıcılara 2 bin bez torba ve kese kağıdı dağıtımı gerçekleştirmeyi hedeflediklerini aktaran u üyeleri, “Pazaryerinde ayrıca konunun önemini anlatan küçük el ilanları da dağıtılacak. Amacımız daha yaşanılabilir bir çevre yaratmak” şeklinde konuştu.
 
BİLİNÇ VE KÜLTÜR MESELESİ
Keşan Belediye Başkanı Op. Dr. Mehmet Özcan da konunun çok hassas bir konu olduğunu ifade ederek “Biz Keşan Belediyesi olarak çevreye duyarlı bir belediyeyiz. Bu kapsamda ülkemizde birçok ilden daha ileri seviyede olduğumuz Katı Atık Bertaraf Tesisimiz var. İlçemizde geri dönüşüm konusunda ne kadar çok duyarlılık yaratılırsa, kurmaya çalıştığımız Katı Atık Bertaraf Tesisi o kadar faydalı olur. Çöp ve atık konusu bilinç ve kültür meselesi. Keşan Belediyesi olarak atıklar konusunda bilinç yaratmak için bölgemizdeki okullarda ciddi eğitimler verdik. Katı Atık Tesisimizin hayata geçmesiyle vahşi depolama yaptığımız yerde rehabilitasyona başlayacağız ve buralarda metan gazı bacaları açacağız” dedi.  

Haber / Cihangir ARIK