Zemin etütü parası öğrencilerden

Şarköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 10 bin lira tutan 15 okulun 'Deprem dayanım tespit payı' adı altında toplam 3 bin 614 öğrenciden 5'er lira toplamaya başladı.

GÜNDEM 13.03.2013 15:40:00 0
Zemin etütü parası öğrencilerden
Deprem dayanım tespiti için Şarköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 15 okul belirledi. Bunun üzerine ilk, orta ve lise düzeyindeki 15 okulda eğitim gören toplam 3 bin 614 öğrenciden 5'er lira toplanmasına karar verildi. Okul yönetimi, öğrenci velilerinin cep telefonlarına 'Deprem dayanım tespiti (zemin ve bina etütü) payı olarak, öğrenci başına düşen 5 TL ücretin çarşamba gününe kadar gönderilmesi rica olunur' mesajı gönderildi.

10 BİN LİRA TOPLANACAK
Tekirdağ Milli Eğitim Müdürlüğü'nden genelge geldiğini belirten Şarköy Milli Eğitim Müdür Vekili Fatma Nevin Çubukçuoğlu, tüm Tekirdağ bölgesindeki okulların deprem ve zemin sağlamlığı bakımından test edileceğini ifade ederek “Tekirdağ ili olarak ihale edilmiş, bizden Şarköy için 10 bin lira istediler. Biz de öğrencilerden toplayacağız" dedi.
 
200 BİN LİRASINI OKULLAR KARŞILAYACAK
Şarköy Kaymakamı Zekerya Güney ise "Tekirdağ merkez ve ilçelerinde bütün okular deprem testi yapılacak ihalesi yapılmış. 1 milyon 200 bin lira tutuyor. 1 milyonunu Valilik karşılayacak. 200 bin lirasını okullar karşılayacak. Okulların parası olmadığı için öğrenci başına 5 lira toplayarak Şarköy'deki okullar için 10 bin lira ödeme yapılacak" dedi.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ