Kurumlar, Kapaklı’ya enjekte edilecek

Kapaklı Belediyesi Ortaokulu’na ziyarette bulunan Belediye Başkanı İrfan Mandalı, bugün Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya’nın Kapaklı’ya ziyarette bulunabileceğini belirtti. Vali Yerlikaya ile eski Belediye Binası

GÜNDEM 13.03.2013 15:27:00 0
Kurumlar, Kapaklı’ya enjekte edilecek
Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı dün saat 11.00’da Kapaklı Belediyesi Ortaokulu’nu ziyaret ederek okulun eksikleri konusunda bilgi aldı.
ESKİ BELEDİYE BİNASI KAYMAKAMLIK İÇİN HAZIRLANIYOR
Kapaklı Belediyesi Ortaokulu ziyareti öncesi eski Belediye Binası’nda incelemelerde bulunan Belediye Başkanı İrfan Mandalı, bugün Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya’nın Kapaklı’ya gelebileceğini belirterek “Valimizle daha önce yaptığımız görüşmelerde eski Belediye Binamızın 2 yıllığına Kaymakamlık Binası olarak tahsis edilebileceği konusunda söz vermiştim. Bu nedenle Valimiz burayı görmek isteyebilir” dedi. Mandalı eski Belediye Binası içinde bulunan Belediyeye ait tüm malzemelerin, yine belediyeye ait boş dükkânlara taşınması konusunda talimat verdi.
ÖĞRENCİLER YENİ OKULLARINDAN OLDUKÇA MEMNUN
Eski Belediye Binası’ndaki incelemelerin ardından Kapaklı Belediyesi Ortaokulu’na geçen Başkan İrfan Mandalı, öğrencilere yeni okullarından memnun olup olmadıklarını sordu. Öğrenciler ise Kapaklı Belediyesi Ortaokulu’nun önceki okullarından çok daha güzel olduğunu rahat bir ortamda eğitim öğretim gördüklerini belirtti. Öğrencilerle vedalaşarak sınıftan ayrılan Başkan Mandalı, okulu gezdikten sonra Müdür Mustafa Dursun’dan okulun eksikleri konusunda bilgi aldı.
4 BİN ÖĞRENCİ KAPASİTESİNE ULAŞABİLİRİZ
Kapaklı Belediyesi’nin maddi manevi hiçbir desteği kendilerinden esirgemediğini ifade eden Okul Müdürü Mustafa Dursun, “Okulumuz çok kısa bir süre içerisinde disipline oldu” dedi. Kapaklı Belediyesi Ortaokulu’nda şuan itibariyle toplam 900 öğrenci sayısına ulaştıklarını kaydeden Müdür Dursun, “Okulumuz 40 derslikli. Anaokulu ve sosyal alan olarak ayrılan kısımların da kullanılması halinde 50 derslik sayısına çıkabiliriz. Ortalama bir sınıfa 40 öğrenci yerleştirsek 2 bin öğrenci, okulumuzun birde 2’li öğretime geçtiğini düşünürsek 4 bin öğrenci kapasitesine kadar çıkabiliriz” ifadelerini kullandı.
PERA VİLLA’YA TEŞEKKÜR
İrfan-Fatma Mandalı İlköğretim Okulu’nun 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerinin tamamını okullarına aldıklarını söyleyen Mustafa Dursun, “Pera Villa Pastaneleri sahibi Şahin Aktürk tarafından da okulumuzun öğretmenler odasının tüm eksiklikleri giderildi. Öğretmenler masası, sandalyeleri, koltuk takımı ve LCD televizyon gibi eksiklikler de Pera Villa Pastaneleri tarafından karşılandı” dedi. Kapaklı’nın eğitim alanındaki gelişmeleri yakından takip ettiğini belirten Başkan İrfan Mandalı da desteklerinden dolayı Şahin Aktürk’e teşekkür etti.
KAPAKLI KABUĞUNU DEĞİŞTİRİYOR
Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya’nın bugün Kapaklı’ya ziyarette bulunabileceğini ve ziyaret kapsamında Kapaklı Belediyesi Ortaokulu’nu da görmek isteyebileceğini söyleyen Başkan İrfan Mandalı, “Valimizin Kapaklı ziyaretinde söyleyecekleri çok önemli. Kapaklı kabuğunu değiştiriyor. Valimizin ziyarette söyleyecekleri ile Kapaklı resmiyetle ilgili ilk adımlarını atacaktır. Bir ilçenin olmazsa olmaz kurumları Kapaklı’ya enjekte edilecektir” şeklinde konuştu.   
ÖĞRENCİLERDEN MANDALI’YA YOĞUN İLGİ
Kapaklı Belediyesi’nin bahçe düzenlemeleri ve ses sistemi eksiklikleri olduğunu öğrenen Belediye Başkanı İrfan Mandalı, bahse konu eksikliklerin giderilmesi için ilgili birimlere gerekli talimatı verdi. Başkan Mandalı’ya ziyarette Belediye Meclis Üyesi Osman Aşık, Kapaklı Belediyesi İmar İşleri Müdürü İbrahim Erkan ve Zabıta Müdürü Hilmi Gökçe de eşlik etti. Başkan Mandalı ve beraberindeki heyet ziyaretin ardından öğrencilerle birlikte okulun önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Öğrencilerin Başkan Mandalı’ya gösterdikleri yoğun ilgi ise dikkatlerden kaçmadı
Haber / Ahmet KARDEŞ