Arıcılık kursu başladı

Tekirdağ Gazioğlu Köyü Tarım Danışmanı Gökçe Özdemir Özsoy ve Köseilyas Köyü Tarım Danışmanı Fatih Köşdere tarafından ‘’Köseilyas-Gazioğlu Köyleri ArıcılığÄ

GÜNDEM 12.03.2013 16:22:00 0
Arıcılık kursu başladı
15 NİSAN’DA SONA ERECEK
Proje kapsamında havzada bulunan Gazioğlu, Karaevli, Köseilyas ve Husunlu köylerinde yoğun Ayçiçek ve Kanola ekilişine bağlı polinasyonun geliştirilmesi, buna bağlı olarak var olan koloni sayısının arttırılması birincil hedef olarak belirlendi. Günümüzde az maliyet ve iş gücüyle karlı bir tarımsal alan olan arıcılığın geliştirilmesi ve mevcut kolonilerin modern yöntemlerle kullanılması için Tekirdağ Halk Eğitim Merkezi ile ortak Arıcılık Eğitimi Kursu projenin temelini oluşturdu. Kurs haftada üç gün ve beşer saat olmak üzere toplamda seksen saat düzenlenecek ve 15 Nisan’da sertifika töreni ile sona erecek.
 
AÇILIŞI YAPILDI
Proje kapsamında geliştirilen Halk Eğitim Merkezi ortaklı kursun açılışı önceki gün Tekirdağ İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cevdet Soyak ve Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Necmettin Köşkeroğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi. Açılışı Köseilyas Köyü Tarım Danışmanı Fatih Köşdere köyün mevcut bitkisel ve hayvansal üretimi hakkında bilgiler vererek gerçekleştirdi. Gazioğlu Köyü Tarım Danışmanı Gökçe Özdemir Özsoy Arıcılığı Geliştirme Eğitim Projesi ve kurs süreci hakkında bilgi verdi.
 
ZARARLI MÜCADELESİNİN ÖNEMİ
Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Necmettin Köşkeroğlu Tekirdağ ve Türkiye’deki arıcılık hakkında ve arıcılığın bitkisel üretimde sürdürülebilirlik için ne kadar önemli olduğundan bahsetti. İl Müdürü Cevdet Soyak da arıcılıkta bilinçli üretim için eğitimin yerinde olmasından memnun olduğunu, köylerde çiftçilere bilginin yerinde verilmesinin en başarılı yöntem olduğunu ifade ederek, Tekirdağ’da bulunan koloni varlığına göre bal veriminin düşük olması, balda sahtecilik, yanlış dezenfeksiyon ve zararlı mücadelesine vurgu yaptı.  Üreticilerin kovan desteklemesi yapılması konusunda ve kurs sonunda İzmir- Menemen de bulunan bakanlığımızın Ana Arı Yetiştiriciliği Merkezine gezi istekleri oldu.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ