Kapaklı, kabuklarını kırdı

Kapaklı Samsunlular Sosyal Kültür ve Dayanışma Derneği önceki gün dernek binasında Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’yı ağırladı. Ziyarette konuşan Başkan Mandalı, Kapaklı’da

GÜNDEM 11.03.2013 14:24:00 0
Kapaklı, kabuklarını kırdı
Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, önceki gün saat 18.00’da Kapaklı Samsunlular Derneği’ni ziyaret etti.
 
BİR OLMADAN BAŞARILI OLAMAYIZ
Kapaklı’nın adeta Samsunlular ile özdeşleştiğini söyleyen Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Yıllar önce Samsun’da köyü baraj suları altında kalan Samsunlu hemşerilerimiz Kapaklı’ya göç etti. Burada yerli halkla kaynaştılar ve artık onlar da birer Kapaklılı oldu” dedi. Siyasete 1986 yılında meclis üyesi olarak başladığını söyleyen Mandalı, “Sizlerin teveccühü ile 2004 yılında Belediye Başkanı seçildim. İlk işim Kapaklı’da birlik ve beraberliğin sağlanması oldu. Çünkü biz bir olmadan başarılı olamayız” diye konuştu. 
 
HİZMETLERİMİZ DE ARTACAK
Kapaklı’nın kabuklarını kırdığını söyleyen Belediye Başkanı İrfan Mandalı, 6360 sayılı Büyükşehir Kanunu ile ilçe olduklarını anımsattı. Kapaklı’nın ilçe olmakla hiçbir şey kaybetmeyeceğini söyleyen Mandalı, “Aksine birçok kazanımımız olacak. 3 bin 300 dekar olan alanımız, köylerin ve Karaağaç Beldesi’nin Kapaklı’ya bağlanmasıyla 20 bin dekarın üstüne çıkacak. Hizmetlerimiz de bu oranda artacaktır” ifadelerini kullandı.
 
BİZİ ÇERKEZKÖY’E PAZARLAMAYA ÇALIŞTILAR
Cumhuriyet döneminde bazı iç mihrakların ülkeyi içerden parçalama amacında olduğunu söyleyen İrfan Mandalı, “Kapaklı’da da bu gibi kişiler bizi bu süreçte Çerkezköy’e pazarlamaya çalıştılar. Çünkü Kapaklı’nın ilçe olacağına ihtimal vermiyorlardı. Ne mutlu ki bu gibi dar zihniyetli kişilere pabuç bırakmadık. Tekirdağ’ımız Büyükşehir, Kapaklımız da ilçe oldu” diye konuştu.
 
İLLER BANKASI’NA 50 MİLYON TL BORÇLANABİLİRİZ
2014 yerel seçimlerinin yaklaştığını ifade eden İrfan Mandalı, Samsunlulardan ve tüm Kapaklılardan yerel seçimler ile genel seçimleri birbirine karıştırmamalarını istedi. Kapaklı Belediyesi’nin ülkedeki borcu olmayan ender belediyelerden olduğunu söyleyen Mandalı, “Kasamızda bugün yaklaşık 5 milyon TL paramız var. Bugün istesek İller Bankası’na 50 milyon TL borçlanabiliriz” dedi. Seçimlere kadarki süreçte yetkilerinin kısıtlandığını söyleyen Mandalı, yerel seçimlerden sonra ilçe belediyesi olarak çok daha büyük hizmetlere imza atacaklarını ifade etti.   
 
İLÇE OLURSAK DA AK PARTİ’YE GEÇECEĞİMİ SÖYLEMİŞTİM
2012 yılı içerisinde Kapaklı Belediyesi tarafından yapılan Sünnet Şöleni’nde yaptığı konuşmada Kapaklı Belediyesi’nin kapatılıp mahalle olarak Çerkezköy’e bağlanması halinde insanların boğazına kılçık olacağını söylediğini anımsatan Mandalı, “İlçe olursak da AK Parti’ye geçeceğimi söylemiştim. Biz ilçe olduk. Fakat birileri benim AK Parti’ye geçmemden rahatsız oldu. Çünkü kurulu düzenleri bozulacaktı. Bunun için resmiyette Çerkezköy’den tamamen ayrılacağımız zamanı bekliyorum” dedi. 

3.5 MİLYON TL’LİK YATIRIM YAPILACAK
Kapaklı’da artık şehirleşmenin enlemesine değil diklemesine olması gerektiğini kaydeden Başkan İrfan Mandalı, böylece alandan tasarruf edilebileceğini ve yeşil alanların arttırılabileceğini ifade etti. Başkan İrfan Mandalı konuşmasının ardından Samsunluların dilek ve şikayetlerini dinledi. İlk olarak TREDAŞ yatırımları ile ilgili şikayet hakkında açıklamalarda bulunan Mandalı, “2013 yılı içinde TREDAŞ tarafından Kapaklı’ya toplam 3 milyon 500 bin TL’lik yatırım yapılacak. Elektrik hatları yet altına alınıyor. Trafolar güçlendiriliyor. Yeni trafolar yapılıyor. Çalışmalar kapsamında meydana gelen aksaklık ya da yanlışlıklar hakkında TREDAŞ’a dilekçe ile başvurmanız gerekiyor” dedi. 
 
YOLLARIN YÜZDE 98’İ YAPILMIŞ OLACAK
Samsunluların bozuk yollarla ilgili şikayetini dinleyen ve kendilerine hak verdiğini söyleyen Başkan Mandalı, “Her şeyimiz hazır. Bir an önce yolların yapımına başlamak istiyoruz. Fakat şuan bürokrasi engeline takıldık. İller Bankası’ndan bir evrak bekliyoruz. Bu evrakın elimize ulaşması yaklaşık 1.5 ay sürecek gibi görünüyor. Evrak elimize ulaşır ulaşmaz yol çalışmalarına start vereceğiz. Bu çalışmaların tamamlanması ile Kapaklı’nın yollarının yüzde 98’i yapılmış olacak” şeklinde konuştu.
 
PARKLARIN DENETLEME NOKTASI VATANDAŞ OLMALI
İlçenin birçok noktasında park çalışmalarının da gerçekleştirileceğini sözlerine ekleyen Başkan İrfan Mandalı, “2013 yılı içerisinde ilçenin muhtelif noktalarına 20’nin üzerinde park yapacağız. Parklarımızı çocuk oyun grupları ve spor grupları ile donatacağız. Fakat iş bizim parkları yapmamızla bitmiyor. Parkların denetleme noktası sizler olmalısınız. Parklara sahip çıkmalısınız. Çünkü bu hizmetler sizlerin paraları ile yapılıyor. Bazı kendini bilmezlerin sizin paranızla yapılan parklara zarar vermesine izin vermeyin” diye konuştu.
 
ZİYARETTEN MEMNUNİYET DUYDUK
Kapaklı Samsunlular Sosyal Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Aktürk, Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın derneklerine yapmış olduğu ziyaretten büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti. Başkan Mandalı’ya Samsunlular ziyaretinde Belediye Başkan Yardımcısı Adem Sekmen ve Belediye Meclis Üyesi Hasan Acar da eşlik etti. Ziyarette Samsunlu İşadamları, Kapaklı Samsunlular Sosyal Kültür ve Dayanışma Derneği yönetimi ve dernek üyeleri de hazır bulundu.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ