Latin Amerikalı heyet Tekirdağ’da

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliği yapılan ‘Latin Amerika Anadolu ile Buluşuyor’ Toplantılarına katılmak üzere Tekirdağ’a gelen Latin Amerikalı işadamlarından oluşan heyet T

GÜNDEM 10.03.2013 18:46:00 0
Latin Amerikalı heyet Tekirdağ’da
KARANFİL HEDİYE ETTİ
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası yönetim Kurulu Başkanı ve Deik Ekvator İş Konseyi Başkanı Dursun Ali Tever’in öncülük ettiği heyet ile bir süre görüşen ve ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade eden Başkan Dalgıç, Tekirdağ Belediyesi olarak Latin Amerikalı işadamları ile Tekirdağ’da proje çalışması yapmaktan mutluluk duyacaklarını söyledi. Başkan Dalgıç ayrıca heyette yer alan bayanların 8 Mat Dünya Kadınlar Gününü kutlayarak birer karanfil hediye etti.
Türkiye’de kadına şiddetin arttığının söylendiğini anımsattı. Daha önce böyle bir istatistiğin olmadığını söyleyen Yemişçi “Şiddet gören kadın bunu saklardı. Artık şiddet gören kadın devletine gidebiliyor. Devlet artık kadınına sahip çıkıyor. Şiddet artmıyor, azalmaya başladı, daha da azalacak. Milletin teveccühü ile iktidara geldik. Verdiğimiz sözleri tutmak için çalışıyoruz. 10 yılda hayal denilen şeyleri gerçekleştirdik. Terörle mücadele konusunda ve dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girme konusunda da çalışmalar devam ediyor” dedi.
 
GENÇLİK MERKEZİ PROGRAMA ALINDI
IMF’den para almazsa biteceği söyleyen Türkiye’nin mayıs Ayında IMF’ye borcunun biteceğini söyleyen Yemişçi “Artık IMF’ye borç verecek hal geldik” dedi. Büyükşehir olan Tekirdağ’ın AK Parti ile taçlandırılması gerektiğini ifade eden Yemişçi Çerkezköy’e de gençlik merkezi müjdesi verdi. Adalet sarayının inşaatının devam ettiğini, hastanenin ihaleye çıktığını söyleyen Yemişçi “2013 yılı yatırım programına Çerkezköy Gençlik Merkezi de alındı. Çerkezköy’e hayırlı olsun” dedi.
 
2004 VE 2013 ÇERKEZKÖY’ÜNÜ KIYASLADI
Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem de bu ay sonunda görevde 9 yılını dolduracağını belirterek 9 yıl önceki Çerkezköy ile bugünkü Çerkezköy’ü kıyasladı. Kültür Merkezi binasının ihalesinin tamamlanmak üzere olduğunu söyleyen Ertem, Nisan’da kazmayı vurup inşaata başlayacaklarını söyledi. Terminal binasının inşasının da devam ettiğini belirten Ertem “Bayramdan sonra yeni terminal binamız hizmete açılacak. Bu bina Trakya’nın en modern
 
TEK PARTİ AK PARTİ’DİR
Terörle ilgili de konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, “Hükümet terörün bir ülkeden bir daha gelmemek üzere yok olması için çaba sarf ediyor. Bu ülkede terörü çözebilecek bir kişi varsa o da Recep Tayyip Erdoğan’dır, Ak Parti’dir” dedi. CHP’yi ikiz yüzlülükle, MHP’yi ise kan üzerinden siyaset yapmakla suçlayan Ertem, “Kürt kardeşlerimizin yaşadığı bölgede CHP de MHP de yok. Her kesimin oyunu alan tek parti AK Parti’dir. Bu nedenle terör sorununu çözebilecek tek parti de AK Parti’dir” diye konuştu. Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı devam etti. 
 
Haber / Gökhan TEKER