Meyvecilik gelişiyor

Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı önceki gün “Meyveciliği Geliştirme Projesi” kapsamında Seydiköy’deki fidan dikimi programına katıldı.

GÜNDEM 8.03.2013 16:17:00 0
Meyvecilik gelişiyor
500 FİDAN DİKİLDİ
Saat 10.30’da gerçekleşen programda Seydiköy Muhtarı Vedat Kılıç’a ait 6 dekarlık alana 500 adet Santamaria, Williams ve Deveci cinslerinden armut fidanın dikimi Ziraat Teknisyeni Mümin Çevik’in üreticilere bizzat uygulamalı bir şekilde anlatımı ile yapıldı. Kaymakam Bekir Dınkırcı, Meyveciliği Geliştirme Projesi kapsamında valinin destek ve katkıları ile yüzde 70’i İl Özel İdaresinden yüzde 30’u vatandaş katkısı ile alınan fidanlardan bir kısmını buradaki 6 dekarlık alana dikim gerçekleştirdiklerini belirtti.
 
ORTAK PROJE ÜRETİLMELİ
Bu projenin bir başlangıç olduğunu ifade eden Dınkırcı, “Birinci sınıf tarım arazileri dışında, örtü altı sebzeciliğinin, fidancılığın, meyveciliğin Keşan’ın geleceğinde gelir kaynağı olacağını biliyoruz dedi. Özellikle Şükrüköy, Seydiköy, Kadıköy, Bahçeköy ve bölge için örtü altı sebzeciliğin ve meyveciliğinin ideal olduğunu ifade eden Dınkırcı, bu kapsamda Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, muhtarlar, ilgili kooperatif başkanları ve üreticilerin ortak çalışarak projeli işler üretmesi gerektiğini belirtti.
 
SERAYI GEZDİLER
Daha sonra Kaymakam Dınkırcı ve beraberindekiler Seydiköy’de bulunan İbrahim Gürsel’e ait 17 dekar Şeftali, 8 dekar Erik fidanlarının dikili olduğu meyve bahçesi ile Şükrüköy’de Şerif Ceylan’a ait 700 metrekarelik ıspanak, marul ve sarımsak ekili serayı gezdi.

Haber / Gökhan TEKER