Ortak Yanıt Toplantısı düzenlendi

Doğu-Batı Trakya Belediyeler Birliği Trakyakent’in işbirliğinde Avrupa Konseyi Sosyal Uyum Araştırmaları ve Erken Uyarı Bölümü liderliği, İçişleri ve Dışişleri Bakanlığı’nın ona

GÜNDEM 7.03.2013 18:24:00 0
Ortak Yanıt Toplantısı düzenlendi
GÜZİDE BİR BÖLGEMİZ
Toplantının açılışında konuşan Tekirdağ Belediye ve Trakyakent Birlik Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, Trakyakent olarak Avrupa Birliği Sosyal Uyum Konseyi ile birlikte birkaç çalıştay gerçekleştirdiklerini belirterek, “Trakya doğu ve batı sentezinin en iyi şekilde harmanlandığı güzide bir bölgemiz. Bölgemizde çok farklı kültür ve yapıda insanlarımız mevcut. Dolayısıyla ne şekilde bir farklılık olursa olsun sosyal uyumun mutlaka sağlanması gerekiyor. Sosyal uyum ve sosyal adaleti toplumun geneline yaymak durumundayız. Biz sınırlı kaynaklarla sınırsız hizmet vermeye çalışıyoruz” dedi.
 
BİR ARADA YAŞAYABİLMELERİNİ SAĞLAMAK
Toplumda refahı artırmanın sadece bir fabrika ve işyeri açıp istihdam yaratmakla değil, toplum kesimlerinin yaşam biçimindeki standardizasyonu sağlamakla olacağını belirten Dalgıç “Farklı gruplardaki insanların bir arada yaşabilmelerini sağlamak son derece önemli. Siyasi olsun sosyal olsun insanlar, kendi aralarındaki farklılıkları kabul etmeleri ve saygı göstermeleri gerekir ve bu konuda toplumun her kesimine görev düşmektedir” diye konuştu. Toplantıya, Trakyakent Birlik Müdürü ve Tekirdağ Belediye Başkan Yardımcısı Sinan Çetiz, Trakya Kent Konseyleri Birliği Başkanı ve Tekirdağ Belediye Meclis Üyesi Levent Gündoğdu, Trakyakent Üyesi belediyelerin meclis üyeleri ve ilgili personelleri katıldı.
 
Haber / Cihangir ARIK