Kızılpınar’ın anayasasını çıkardık

Kızılpınar Belediye Meclisi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı dün saat 14.30’da Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz başkanlığında yapıldı.

GÜNDEM 6.03.2013 18:39:00 0
Kızılpınar’ın anayasasını çıkardık
 2 MECLİS ÜYESİ KATILMADI
Cevdet Öztürk ile Celal Yeşilyurt’un katılmadığı toplantıda, gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, çalışmalarla ilgili meclis üyelerini bilgilendirdi. Kültür Merkezi’nin 4 katının etüt merkezi olarak kullanılacağını ifade eden Korkmaz, 4 katı bir şirkete verdiklerini ve en kısa zamanda etüt merkezi açmayı hedeflediklerini söyledi.
 
HER NİMETİN BİR KÜLFETİ OLACAK
Beldede yolların bozuk olduğunun dile getirilmesi üzerine konuşan Korkmaz su çalışmalarının devam ettiğini söyleyerek “Her nimetin bir külfeti olacaktır. Bizler belediye olarak yenilikçi olacağız. İstanbul’da da bu gibi çalışmalar yapıldığı zaman inanılmaz sıkıntılar oluyor. Belediyelerde bakım için her zaman yenilik şarttır. Vatandaşlarımızın en büyük sıkıntısı çöptür. Belediye olarak Çerkezköy Belediyesi’nden 50 tane konteynır talep ettik. Vatandaşlarımızın sıkıntılarını gidereceğimizi düşünüyoruz” diye konuştu. Faruk Korkmaz'ın konuşmasının ardından 2012 yılında sehven unutularak 2012 yılında da çalışan 5 geçici işçinin 2012 yılında da çalışmalarının onaylanmasına ve çıkarılan kamu zararının kaldırılması, Abdullah ve Medeni Kıylık tarafından verilen 532 ada 4 nolu parselde bulunan arsada inşaat yapmak için 2 kat artırımının dört kata çıkarılması, 565 ve 566 ada üzerinde bulanan imarlı adalarda imarın yükseltilmesi taleplerine ilişkin önergeler oy birliği ile gündeme alındı.
 
OY BİRLİĞİ İLE KARARA BAĞLANDI
Toplantının ilk gündem maddesinde teknik hizmetler sınıfındaki tekniker kadrosu tensip edilerek sanat tarihçisi kadrosunun tahsis edilmesi konusu görüşüldü. Kızılpınar Belediyesi’nde teknik hizmetler sınıfından bulunan Ümit Zengin’in tekniker kadrosu tensip edilerek sanat tarihçisi kadrosunun tahsis edilmesi oy birliği ile karara bağlandı.
İlgili gündem maddesinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından beldede bulunan taksi duraklarının kurulması konusunun görüşülmesine geçildi.
 
3 YILLIĞINA KİRAYA VERİLECEK
428 ada 1 nolu parselde, Çorlu Caddesi Akın Petrol karşısında, Sağlık ocağı yanında, İstiklal caddesi ile Osmanlı Caddesi’nin kesiştiği noktada, 656 ada 1 nolu parsel yanında, 267’inci sokak 583 nolu parselin kesiştiği Palmiye inşaatlarında, Vatan caddesinde bulunan Sarı konutlar yanında, Atatürk Caddesi Belediye meydanında, Çorlu Caddesi Karpet karşısında, Bahar Caddesi Özcanlar Camii yanında, Malkoçlar Caddesi’nde ve 537 ada 1 nolu parselin 23’üncü sokak ile birleştiği noktada taksi durağının ihale ile yapılacağı ifade edilirken, 3 yıllığına kiraya verilecek taksi durakları için encümene yetki verildi. Karar, Ali Kaya Bektaş’ın red oyuna karşılık oy çokluğu ile alındı. Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde de özürlü ve engellilerden su parası alınmaması konusu görüşülürken, konuyla ilgili kanun araştırılması yapılması oy birliği ile karara bağlandı. 656 ve 657 adalarda parsel numarasının değişikliğinden dolayı yeni parsel numarası üzerinden kat karşılığı verilmesi konusu da meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi. 
 
ONAYLANMASINDA SAKINCA YOK
İlgili gündem maddesinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından imar komisyonu raporları görüşüldü. Revizyon İmar planı ile ilgili komisyonun yaptığı çalışmalar sonucunda revizyon planının görüşüldüğü, yapılan revizyon imar planının beldenin gelişmesi açısından yararlı olacağı düşünülerek revizyon imar planının uygun olduğu, onaylanmasında da herhangi bir sakınca olmadığı kanaatine varıldığı belirtildi. En son 1993 yılında yapılan Revizyon İmar Planı’nın Kızılpınar’ın kanayan yarası olduğunu ifade eden Başkan Faruk Korkmaz “Revizyon imar planı ile Kızılpınar’ın anayasasını çıkardık. Bundan sonra bütün vatandaşlarımız Kızılpınar’ın sokaklarını, caddelerini internet üzerinden tek tek takip edebilecek” derken, komisyon kararı Ali kaya Bektaş’ın red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi. 
 
REVİZYON UYGULAMAYA OY ÇOKLUĞU İLE KABUL EDİLDİ
My Tauna Otel Tuz Otel’in talebine ilişkin komisyonun yaptığı incelemede My Tauna Otel’in dilekçesinde talep ettiği beş yıldızlı otelin 23 Ocak 2012 tarihinde ruhsat başvurusu yaptığı, gerekli mercilerden otelin açılmasına engel olmadığına dair yazıları verdiğini, otelin hizmete hazır olduğunu ve gerekli tadilatların yapılarak ruhsatın bir önce verilerek hizmete açılmasının belediyeye değer katacağı, mağduriyetlerinin giderilmesi talebi değerlendirilerek Belediye Fen İşleri Müdürlüğünün vermiş olduğu herhangi bir sakıncanın bulunmadığı yazısına istinaden tadilat kararının belediyenin revizyon uygulamasında yapılmasının uygun olacağı kanaatine varıldığı ifade edilirken, komisyonun tavsiye kararı meclis tarafından Ali Kaya Bektaş ve Nihat Malkoç’un red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi. 2012 yılında çalıştırılan beş kişilik geçici işçinin 2012 yılında meclis kararı almadan 2011 yılında alınmış karar üzerinden çalıştırıldığından 2012 yılında da çalışmalarının onaylanmasını ve belediyeye çıkarılan kamu zararı olan paranın kaldırılması önergesi oy birliği ile kabul edildi. Abdullah ve Medeni Kıylık tarafından verilen 532 ada 4 nolu parselde bulunan arsada inşaat yapmak için 2 kat artırımının dört kata çıkarılması, 565 ve 566 ada üzerinde bulanan imarlı adalarda imarın yükseltilmesi dilekçesi meclis tarafından oy birliği ile reddedildi. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından toplantı sona erdi.
 
Marmara haber Merkezi