Bilim Sirki’nde eğlendiler

Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü, ilköğretim ve lise öğrencilerinde bilime olan merakı arttırmak için bilim tiyatroları projesi geliştirdi. Öğrencilerin günlük hayatlarında gördükleri, kullan

GÜNDEM 6.03.2013 17:45:00 0
Bilim Sirki’nde eğlendiler
 YARATICI ZİHİNLER İLE BULUŞTULAR
Böyle bir projenin çocuklar üzerine ilk kez gerçekleştirildiğini ifade eden Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, “Yaratıcı Zihinler ekibiyle birlikte bilim tiyatroları adı altında Bilimin Uçan Sirki gösterilerini ilk kez Edirne'de yaptık. Avrupa, Amerika televizyonlarında bilimsel anlamda gördüğünüz deneyleri, bu kadar kapsamlı özgün, doğru ve güvenli bir şekilde Türkiye'de ve Edirne'de gerçekleştirmenin onurunu yaşıyoruz. Burada bilime meraklı nesiller yetiştirmek istiyoruz. Çünkü geleceğimizi şekillendirmek adına, geleceğin Nobel'den ödül alan bilim adamları bizim insanımızdan çıksın düşüncesiyle yola çıktık. Bu noktada ilçelerde de bu gösterileri yapmak istiyoruz. Amacımız düşünen, sorgulayan, deneyen ve denemekten korkmayan aynı zamanda çevreye duyarlı bir nesil yetiştirmek istiyoruz. Bu amaçla bu gösterileri düzenledik. Özellikle bu öğrencilerimizin günlük hayatta kullandığı objeler, tükettiği ürünler ve tabiat olayları karşısında bilimse bir farkındalık yaratma düşüncesindeyiz. Öğrencilerimiz ilk kez gördükleri gösterilere karşı oldukça duyarlı” dedi.
 
İZDİHAM YAŞANDI
Öğrenciler, azot, sıcak su ile yapılan ve yoğun buhara neden olan deneyi ilgiyle seyretti. Pinpon toplarıyla yapılan gösteri ise öğrenciler arasında izdihama neden oldu.
 
Haber / Cihangir ARIK