Başarıya giden yol

Yaklaşık 4 ay süren Sesini Gönder yarışmasının 5 Mart tarihinde TV8’de canlı yayınlanan finalinde Neşet Ertaş’ın ‘Ah Yalan Dünya’ adlı eserini seslendiren Gökhan Meneşe, performansı il

GÜNDEM 6.03.2013 13:39:00 0
Başarıya giden yol
TV8’de yayınlanan Seda’nın Dünyası programındaki Sesini Gönder adlı yarışmaya Kapaklı’dan katılan ses sanatçısı Gökhan Meneşe finalde oyların yüzde 57,2’sini alarak Türk Halk Müziği dalında 1. oldu.
 
BAŞKAN YARIŞMAYI AN BE AN TAKİP ETTİ
11 yıldır Kapaklı’da ikamet eden ve birçok etkinlikte konserler veren Ses Sanatçısı Gökhan Meneşe’ye başta Tekirdağ olmak üzere tüm Trakya Bölgesi’nden ve tüm Türkiye’den destek yağdı. Kapaklı Belediyesi, yarışma günü belediye hoparlöründen anons yaparak ve belediyeye ait sosyal paylaşım sitelerinden duyurular yaparak tüm Kapaklı halkını Gökhan Meneşe’ye destek vermeye davet etti. Programı makamındaki televizyondan takip eden Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı da Gökhan Meneşe’ye oy atarak destek oldu.  

HALKIN DESTEĞİNİ ARKAMA ALDIM
Ses yarışmasına kuzeni Meltem Bayhan’ın ısrarı üzerine katıldığını söyleyen Gökhan Meneşe, “Yarışmanın ilk etabına 3 kategoride toplam 176 kişi katıldı. 1. etapta Türk Halk Müziği kategorisinde ilk 5’e kalmayı başardım” dedi.

KARARIMI SON ANDA DEĞİŞTİRDİM
Finalde bir Rumeli Türküsü olan ‘Ayletme Beni’ adlı eseri seslendirmeyi planladığını belirten Gökhan Meneşe, “Diğer finalistlerin ağır parçalar seslendireceklerini öğrendim. Hareketli bir Türkünün izleyenler nazarında daha çok beğenileceğini düşündüm ve Neşet Ertaş’ın ‘Ah Yalan Dünya’ adlı eserini seslendirmeye karar verdim. Seçimimin doğru olduğunu sonuçlar açıklandıktan sonra daha iyi anladım” ifadelerini kullandı. 
 
YARIŞMAYI KAZANDIM YÜZÜĞÜMDEN OLDUM
Yarışmada güzel dostluklar kurduğunu söyleyen Gökhan Meneşe, “Kuliste yarışma esnasında birbirimize oy atarak destek oluyorduk. Hatta birinciliğimi en candan kutlayan kişi de yarışmadaki en büyük rakibim İbrahim Özel oldu” dedi. Yarışma öncesi rakibi İbrahim Özel ile iddiaya girdiğini söyleyen Meneşe, “Kazanan taraf diğerine parmağındaki yüzüğü hediye edecekti. Sonuçlar açıklanınca beni kutlayan İbrahim Özel, ilk iş olarak parmağımdaki yüzüğü istedi. Ben de hatıra olması için kendisine yüzüğümü hediye ettim” dedi. 
 
DESTEK VEREN HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ
Yarışma sonrası telefonunun hiç susmadığını ifade eden Ses Sanatçısı Gökhan Meneşe, “Herkes tebrik için aramaya başladı. Hatta sevenlerim beni Çerkezköy Cezaevi Kavşağı’nda konvoy ve davul zurna ile karşıladı. Bu tablo beni çok duygulandırdı” dedi. Gökhan Meneşe röportajın sonunda yarışma süresince kendisinden desteklerini esirgemeyen Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Marmara Haber Gazetesi, Metin Müzik Organizasyon sahibi Metin Arabacı, Ferkom Reklam sahibi Kenan Aşer, Özdinç Rodbalans sahibi Adnan Dinç, Kapaklı Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Dükkânlı ve tüm Bölge halkına teşekkür etti.   
 
Haber / Ahmet KARDEŞ