Okullar, olmazsa olmazımızdır

Yıldızkent Ortaokulu yönetimi ve Okul Aile Birliği Yönetimi, dün saat 11.00’da Belediye Başkanı İrfan Mandalı’yı makamında ziyaret ederek, kendisine desteklerinden dolayı teşekkür etti.

GÜNDEM 5.03.2013 14:51:00 0
Okullar, olmazsa olmazımızdır
 ÇERKEZKÖY’E GİTMEK ZORUNDA KALIYORUZ
Yıldızkent Ortaokulu Müdürü Önder Ayaz, okullarının Masa Tenisi Turnuvası Yıldız Erkekler kategorisinde Çerkezköy ve Tekirdağ 1.’si olduğunu belirterek, “Voleybol Turnuvası Minik Kızlar kategorisinde de Çerkezköy 1.’si Tekirdağ 3.’sü olduk. Belediyemiz hazırlık ve yarışma sürecinde bizden desteklerini esirgemedi. Bu nedenle başkanımıza ve Kapaklı Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz” dedi. Çocukların hazırlık aşamasında çalışmalar için Çerkezköy’e gitmek zorunda kaldıklarına dikkat çeken Yıldızkent Ortaokulu heyeti, Başkan Mandalı’dan en kısa zamanda ilçeye bir Kapalı Spor Salonu kazandırmasını istedi.
 
EĞİTİMDE DE BAŞARILIYIZ
Okullarının başarılarının yalnızca sportif alanla sınırlı olmadığına dikkat çeken Okul Müdürü Önder Ayaz, “Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen iki Başarı Değerlendirme Sınavı’nda da devlet okulları arasında Çerkezköy 1.’si olduk. Fatih Koleji tarafından organize edilen IMATO Matematik ve Türkçe Olimpiyatlarında ise 1 öğrencimiz gümüş, 4 öğrencimiz de bronz madalya kazanma başarısı gösterdi” diye konuştu. Yıldızkent Ortaokulu heyeti 22 Mart’ta Okul Aile Birliği tarafından düzenlenecek olan yemekli eğlence programına da başkan Mandalı’yı davet etti.  
 
KAPAKLI HIZLA GELİŞİYOR
“Okullar olmazsa olmazlarımızdandır” diyerek söz başlayan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, çocukların enerjilerini atabilmeleri için sporla iç içe olmaları gerektiğine dikkat çekti. Kapaklı nüfusunun hızlı bir şekilde arttığının altını çizen Başkan Mandalı, “2012’de resmi rakamlara göre nüfusumuz yaklaşık 5 bin arttı. Gayri resmi rakamlara göre ise bu sayı yaklaşık 8 bin civarındadır” dedi ve Kapaklı’nın hızla geliştiğini ifade etti.
 
1 İLKOKUL 1 LİSE YAPILACAK
Belediye olarak okul aile birlikleri ile istişare halinde olmadıklarını söyleyen Başkan Mandalı, “Biz istiyoruz ki onlar kendi özerk yapıları dahilinde okulları yararına olan faaliyetlerine devam etsinler. Onların çabalarının yetersiz kaldığı yerlerde de biz devreye giriyoruz zaten” dedi. Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya’nın da eğitime büyük önem verdiğini belirten Mandalı, “İlçemize 1 ilkokul ve 1 meslek lisesi yapılması konusu 2013 programına alındı” diye konuştu. Mandalı, Kazak Gölü civarında da 150 dekar alanın ‘Eğitim Kampus’u projesi için ayrıldığını söyledi.
 
1500 KİŞİLİK KAPALI SPOR SALONU
Kapaklı’ya bin 500 kişilik bir Kapalı Spor Salonu yapılması için düğmeye bastıklarını ifade eden Başkan Mandalı, bürokrasinin yavaş ilerlemesinden şikayetçi oldu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da bürokrasiden rahatsızlık duyduğunu söyleyen Mandalı, “Yapılan tüm çalışmalara rağmen bürokrasi azalmadı. Aksine bürokrasiye bürokrasi eklendi” dedi. Futbol Sahası’nın yapımına Mart Ayı sonunda başlanılacağı müjdesini veren Başkan İrfan Mandalı, “2013 yılı içinde de Kapalı Spor Salonu’nun yapımına başlanılacak” dedi. 
 
2 MİLYON TL’DEN FAZLA HARCAMA YAPTIK
Okul yapmanın ya da okullara yardımda bulunmanın belediyelerin asli görevleri arasında bulunmadığına vurgu yapan Başkan Mandalı, “Biz bugüne kadar bu mazeretin arkasına saklanmadık. Okullarımızdan hiçbir desteği esirgemedik. En son Kapaklı Belediyesi Orta Okulu yapımı için 2 milyon TL’den fazla harcama yaptık. Okullarımıza tardım etmeye devam edeceğiz” dedi. 
 
Haber / Ahmet KARDEŞ