Türkiye diktatörlüğe doğru ilerliyor

Partisinin düzenlediği bir dizi etkinliğe katılmak için Çorlu’ya gelen CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, daha sonra Çerkezköy’de partililerle bir araya geldi.

GÜNDEM 4.03.2013 11:37:00 0
Türkiye diktatörlüğe doğru ilerliyor
GÖZLERİNİ KÖYLÜNÜN ARAZİLERİNE DİKMİŞLER
30 sene önce Çerkezköy’e kamyon muavini olarak geldiğini belirten Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, “Bugün ise Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu partinin Başkan muavini olarak Çerkezköy’deyim” dedi. Hükümetin Büyükşehir politikalarını da eleştiren Muharrem İnce, kanun taslağının hazırlanış ve uygulanış aşamasında halkın fikrinin sorulmadığını söyledi. Büyükşehir Kanunu ile ilgili olarak Anayasa Mahkemesi’ne itirazda bulunduklarını kaydeden İnce, “Bunların gözünü rant bürümüş. Gözlerini köylerin elinde bulunan arazilere dikmişler” diye konuştu. 
 
28 ŞUBAT BASKILARI BUGÜN YOK MU?
Büyükşehir Kanunu ile ilçelerin bölündüğünü ifade eden Muharrem İnce, “AK Parti hükümeti, bir ilçede seçimi kazanamayınca hemen o belediyeye müfettiş gönderiyorlar. İzmir Belediye Başkanımız çocuklara mandalina ve süt dağıttığı için soruşturma geçirdi” dedi. AK Parti’nin gelmiş geçmiş en kötü iktidar olduğunu söyleyen İnce, “28 Şubat’ta baskılar vardı diyorlar. Evet 28 Şubat 1997’de baskılar oldu. Peki bugün baskılar yok mu? Basına, işadamına, belediyelere baskı yok mu? Atatürk’ün Nutku’nu okuduğu için tutuklanan gençlerimiz var” ifadelerini kullandı.

ÜLKE GİTTİKÇE YOKSULLAŞIYOR
Türkiye’nin her geçen gün diktatörlüğe doğru ilerlediğini ileri süren CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, “Mecliste üstünlükleri var. Cumhurbaşkanı dahi kendini AK Parti’nin sözcüsü gibi hissediyor. Yargı, hükümetin arka bahçesi haline geldi. Cunta döneminde bile yargıya güven vardı. Bugün ise yargıdan güven namına bir beklenti yok” dedi ve ülkenin gittikçe yoksullaştığını savundu.
 
İLK İŞLERİ KABE’Yİ YIKMAK OLUR
Türkiye’de eğitimin laik ve bilimsel niteliğinden saptığını iddia eden CHP’li Muharrem İnce, “Eğitim paralı hale geldi. Bizler son nesiliz. Bizden sonra bir köylü milletvekili olamayacak. Adeta zenginler dünyası kuruluyor. Bunlar nereden geldiklerini unutmuşlar. Bunların gözünü rant bürümüş. Emperyalizmin uşağı olmuşlar” şeklinde konuştu. Egemen güçlerin Başbakan Erdoğan’a her istediklerini yaptırdığını söyleyen İnce, “Libya’nın, Irak’ın ve Suriye’nin işinin halledilmesi için yardım istediler. Karşılığında da Atatürk’ün Cumhuriyeti’nin yıkılması, TSK’nın burnunun sürtmesi için fırsat sunmayı vaat ettiler. Bunlara Atatürk’ün Cumhuriyeti’nin yıkılması için önce Kabe’nin yıkılması gerektiğini söyleseniz, ilk işleri Kabe’yi yıkmak olur” ifadelerini kullandı.
BU MİRASYEDİLERDEN HESAP SORMAK GEREKİYOR
AK Parti iktidarının saltanatına son vermek için yalnız CHP üyelerinin oylarının yeterli olmayacağını kaydeden Muharrem İnce, “Geçmişte hangi partiye oy verirseniz verin. Bugün yapmamız gereken iş, bu altı okun altında birleşmektir. Hepimizde buna yetecek güç, kudret, ruh, ideoloji, birikim var” dedi. AK Parti’nin bugüne dek yalnızca hazineden ülkenin paralarını çaldığını düşündüklerini söyleyen İnce, “Meğer bunlar sandıktan oyumuzu, çocuklarımızın sınav sorularını ve daha nice değerlerimizi çalmışlar. Bu mirasyedilerden hesap sormak gerekiyor” dedi.

MÜSLÜMANLIĞI TAYYİP’TEN ÖĞRENECEK DEĞİLİM
CHP’nin bir dikili fidanı dahi olmadığının söylendiğini belirten Muharrem İnce, “Buradan soruyorum. Devlet Demiryollarını, Halk Bankası’nı, İş Bankası’nı, Tekel’i kim kurdu? Bunlar hepsini sattı” diye konuştu. Çerkezköy’de CHP’nin zayıf göründüğünü söyleyen İnce, “Bu kadar emekçinin olduğu bir yerde halkın partisinin yukarılarda olması gerekiyor. Bu durumu düzeltmeliyiz. Bunlardan hesap sormak için bunları ve yaptıklarını herkese anlatmalıyız” dedi. AK Parti ile ülkede Müslümanlık anlayışının da değiştiğini söyleyen İnce, “Tayyip’ten önce Müslümanlık ve Tayyip’ten sonra Müslümanlık olmak üzere ikiye ayrıldı. Ben bu yaştan sonra Müslümanlığı Tayyip’ten öğrenecek değilim” şeklinde konuştu.  
 
SPONTANE GELİŞTİ
Muharrem İnce’nin Çorlu’da bir programa katılmak için Tekirdağ’a geldiğini anımsatan CHP Tekirdağ Milletvekilleri Dr. Candan Yüceer ve Emre Köprülü, “Çerkezköy ziyareti spontane gelişti. Buna rağmen Çerkezköy ziyareti oldukça coşkulu geçti” dedi ve ziyaretinden dolayı Muharrem İnce’ye ve coşkulu karşılamalarından dolayı Çerkezköy halkına teşekkür etti. Muharrem İnce’nin Çerkezköy ziyaretine Tekirdağ Milletvekilleri Dr. Candan Yüceer ve Emre Köprülü’nün yanı sıra Kırklareli Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu, Edirne Milletvekili Recep Gürkan, CHP Tekirdağ İl Başkanı Recep Palabıyık, Kırklareli İl Başkanı Vecdi Gündoğdu, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönmez, Çorlu İlçe Başkanı Adnan Kum, Edirne Merkez İlçe Başkanı Harika Türkay, İl Genel Meclis Üyesi Nazmi Duygu, CHP Çerkezköy İlçe yönetimi, Kapaklı ilçe yönetimi ve çok sayıda partili katıldı.

Haber / Ahmet KARDEŞ