AK Parti’nin Karaağaç çıkartması

AK Parti Çerkezköy ve Kapaklı İlçe Teşkilatları, Pazar günü Karaağaç Beldesinde faaliyet gösteren esnafı ziyaret etti. Esnafa yönelik yapılan ziyaretlerde halkın yerel yönetime dair şikâyetlerini

GÜNDEM 4.03.2013 11:21:00 0
AK Parti’nin Karaağaç çıkartması
AK Parti Kapaklı ve Çerkezköy Teşkilatı üyeleri, Karaağaç Beldesi esnafını kapsayan bir ziyaret programı gerçekleştirdi. Pazar günü gerçekleştirilen program çerçevesinde Karaağaç Beldesinde faaliyet gösteren esnaf ziyaret edildi. Ziyarete, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ali Osman Orhan, AK Partili Kapaklı Belediye Meclis Üyesi İrfan Demir, Kapaklı İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Türkan İbrahimoğlu,  Kapaklı Kadın Kolları Başkanı Sevgi Aksoy,  Kapaklı Yönetim Kurulu Üyesi Narin Sunalı, AK Parti Karaağaç Beldesi Başkanı Metin Kanat, her iki teşkilatın yönetim kurulu üyeleri ve partililer katıldı.
 
ÇOĞU ESNAF ZİYARET EDİLDİ
Çerkezköy ve Kapaklı teşkilatlarının birlikte gerçekleştirmiş olduğu ziyarette,  Birol Özman’ın işlettiği Furkan Tuhafiye, Oktay Akyüz’ün çalıştırdığı Meydan Büfe, Sarıklı Kundura, Fatih Emlak, Meydan Kıraathanesi, Nazlı Yemek Salonu, Oktay Kıraathanesi, Bozyiğitler Derneği, Foto Blue, İstanbul Pazarı, Çerkezköy Ardahanlılar Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği,  Işık Market, Hayal Bayan Kuaför ve daha birçok işletme ziyaret edildi.
 
ESNAF YOLLAR BOZUK DEDİ
Gerçekleştirilen ziyaretlerde yerel ve genel yönetime dair problemler dile getirildi. Özellikle Karaağaç beldesinde, yolların bozuk olmasından dolayı dert yanan esnaf, Karaağaç’ın yaklaşık on yıllık belde olmasına rağmen, yollarının çok bozuk olduğunu ifade etti. Karaağaç sakinlerinden Tuncer Töryan Karaağaç’ta mevcut yolların bakımsız ve bozuk olduğunu, iyileştirilmesi yönünde de herhangi bir çaba gösterilmediğini ifade etti.
 
LİSE VE ANAOKULU YAPILACAK
Esnafın bir başka şikâyet konusu ise, 10 bin nüfuslu olmasına rağmen Karaağaç Beldesinde tek bir lisenin bulunmayışı oldu. Lise konusunda açıklamalarda bulunan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Karaağaç’a lise yapılacağını, lise yapımının programa alındığını ifade ederek “Konu ile yakından ilgileniyoruz. 2013 yılı programında Karaağaç’a lise yapımı bulunmaktadır. Aynı zamanda Karaağaç’a bir de anaokulu yapımı için girişimlerimiz oldu. Her iki okulu Karaağaç Beldesine kazandırmayı planladık” dedi.
 
DERELER ISLAH EDİLECEK
Dereler konusunda da şikâyetleri olduğunu belirten Karaağaç sakinleri,  derelerde ıslah çalışmaları yapılmasını istedi. Dere ıslah çalışmalarının geniş kapsamlı bir çalışma sonucunda çözüleceğini, bu yöndeki çalışmalara yakın zamanda başlanacağını belirten AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Demirbağ  “Karaağaç Beldesinde mevcut dereler hususunda ki çalışmalarımız Ergene Havzası Dere Islah Projemize dâhil edilmiştir. 2013 yılında bu çalışmalara başlanacaktır” dedi.
 
Haber / Asim YAVUZ