Kapaklı’da ‘Güvenli Eğitim’ projesi

Eğitim çağındaki çocuk ve gençlerin eğitiminin güvenli bir ortamda sağlanabilmesi, şiddet olaylarına karşı korunması ve muhtemel şiddet olaylarının önlenmesi amacıyla Milli Eğitim Bakanlığ?

EĞİTİM 4.03.2013 08:37:00 0
Kapaklı’da ‘Güvenli Eğitim’ projesi
 GÜVENLİK ÖNLEMLERİ EN ÜST DÜZEYE ÇIKARILACAK
Proje kapsamında yürütülen eğitim ortamlarında güvenliğin sağlanmasına yönelik önlemler, daha önceki yıllarda olduğu gibi 2012–2013 eğitim ve öğretim döneminde de hassasiyetle devam ediyor. Bahse konu proje ile okullarda meydana gelen şiddet içerikli olayların bilimsel analizlerinin yapılmasının hedeflendiğini belirten Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro Amirliği yetkilileri, koruyucu ve önleyici güvenlik faktörlerinin güçlendirilmesi ile okullarda güvenli ortamın en üst düzeye çıkartılmasının amaçlandığını ifade etti. Yapılan açıklamada Güvenli Okul-Güvenli Eğitim Projesi’nin ülke genelinde ilköğretim, lise ve dengi okulları kapsayacak şekilde geliştirilmesi ve iyileştirilmesine yönelik faaliyet ve uygulamaların gerçekleştirilmesi kararının alındığı kaydedildi.

RİSKLERİN AZALTILMASINI SAĞLAYACAK
Kapaklı merkezdeki ilköğretim ve lise okullarında güvenli eğitim ortamlarının sağlanmasına yönelik koruyucu, önleyici ve destekleyici tedbirleri almayı ön gören Güvenli Okul – Güvenli Eğitim Projesi’nin bir uygulama projesi olduğuna dikkat çeken yetkililer, birçok faaliyetin birbiriyle ilişkili şekilde yürütülmesi gerektiğini ifade etti. Birçok koldan yürütülecek olan faaliyetlerin öğrencide, eğitim kadrolarında, ailelerde ve toplumda yaratacağı etkilerin, öğrencilerin karşı karşıya olduğu objektif ve olası risklerin algılanmasına yardımcı olacağı düşünülen projenin risklerin azaltılmasına veya tümüyle ortadan kaldırılmasına katkı sağlayacağı düşünülüyor.

DEVRİYE EKİPLERİ HALLEDİYOR
Kapaklı’da ve Çerkezköy’de bulunan okullarda bahse konu uygulamanın sürdüğünü belirten yetkililer “Kapaklı’da bir lise ve yedi ilköğretim okulunda 4 amir, 16 memur ve 5 ekibimiz görevlidir. Genel itibariyle öğrenciler ile ilgili sorunları da devriye gezen ekiplerimiz halletmektedir.  Aylık olarak okullarımızda görevli amir ve memurlar öğretmen ve öğrenciler ile mutat toplantılar yapılıyor” ifadelerini kullandı.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ