Kapaklı’da altın piyasası

Günlerdir düşüşte olan altın piyasasında belirsizlik devam ediyor. Altın fiyatları geçtiğimiz hafta olduğu gibi bu hafta da düşüşünü sürdürüyor. Kapaklı’da faaliyet gösteren kuyumcu

GÜNDEM 3.03.2013 21:43:00 0
Kapaklı’da altın piyasası
Kapaklı’da faaliyet gösteren kuyumcular, fiyatlarda yaşanan düşüşe rağmen altının en güvenilir yatırım aracı olduğu yönünde hem fikir.
 
FİYATLAR DÜŞTÜ TALEP ARTTI
11 yıldır Kapaklı Pınar Bulvarı’nda faaliyet gösteren Ege Kuyumculuk sahibi Kenan Uyanık, altın fiyatlarında yaşanan düşüşün devam ettiğini belirtti. Bahse konu düşüşün altına olan talebi de aynı doğrultuda arttırdığını ifade eden Kenan Uyanık, “Altın fiyatlarının yaz aylarına kadar bu seviyede olacağını, yaz aylarından itibaren de yükselişe geçeceğini tahmin ediyoruz. Bugüne kadarki göstergelere bakıldığında altına yatırım yapanların her zaman kazançlı çıktığını görüyoruz” diye konuştu. Kapaklı halkının genelde ziynet altını dediğimiz çeyrek altın, yarım altın ya da cumhuriyet altını gibi altın çeşitlerine yöneldiğini kaydeden Uyanık, “Bu altın çeşitlerinin alış satış fiyatları arasında fazla bir fark yoktur. Altına yatırım riskli bir yatırım olmadığı gibi aynı zamanda da kazançlı bir yatırımdır” ifadelerini kullandı.
 
YATIRIMCI İÇİN EN GÜVENİLİR LİMAN
Saray’da 25 yıllık bir tecrübeye sahip olan ve geçtiğimiz hafta itibari ile Kapaklı Pınar Bulvarı’nda faaliyete geçen Öz&El Kuyumculuk satış sorumluları Mesut Vardar ve Gürkan İnanç da altın fiyatlarının her geçen gün düşmeye devam ettiğine dikkat çekti. Fiyatlardaki düşüşün bir süre daha devam edeceğini tahmin ettiklerini kaydeden satış sorumluları, “Önümüzdeki günlerde sezonun açılması ile altın fiyatları tekrar yükselişe geçecektir” dedi. Kapaklı halkının yatırım için özellikle cumhuriyet altınını tercih ettiğini dile getiren Vardar ve İnanç, “Piyasa şuanda çok durgun. Altın piyasasındaki dalgalanma nedeni ile insanlarda bir tedirginlik var. Yalnızca cumhuriyet altınına yöneliyorlar. Diğer takı türlerine fazla rağbet yok. Fakat herkes çok iyi bilmelidir ki altın yatırımcılar için her zaman en güvenilir liman olmaya devam edecektir” şeklinde konuştu.
 
PANİĞE KAPILMAYIN
Hürriyet Caddesi üzerinde 5 yıldır Kapaklı halkına hizmet verdiklerini belirten Alkon Kuyumculuk satış sorumluları Filiz Çelik ve Serdar Arcan ise altın piyasasında bugünlerde bir belirsizlik olduğunu ifade etti. Altının uzun vadede güvenilir bir yatırım kaynağı olmasına karşın, piyasa ile ilgili kısa vadede herhangi bir değerlendirme yapmanın çok zor olduğuna dikkat çeken Çelik ve Arcan, “2013 Ocak ayı başında çeyrek altın fiyatı 156 TL iken bugün 149 TL’ye kadar düştü. 93 TL olan altın gram fiyatı ise bugün 88 TL seviyesinde. Tüm bu düşüşlere rağmen uzun vadede yatırım yapmak isteyen vatandaşlar için bahse konu düşüş bulunmaz bir fırsattır. Çünkü altın fiyatının önümüzdeki günlerde tekrar yükselişe geçmesi bekleniyor. Piyasadaki beklentiler altın fiyatında sıçrama olacağı yönündedir” diye konuştu. Altının Kapaklı’da takıdan daha çok yatırım amaçlı talep gördüğünü dile getiren satış sorumluları, “Nakiti olanlar için altına yatırım yapmanın tam zamanı” dedi ve elinde altın olanları da paniğe kapılıp altınlarını bozdurmamaları şeklinde uyardı. 

PARAN VARSA AL, İHTİYACIN VARSA SAT
Yaklaşık 14 yıldır Kapaklı’da kuyumculuk sektöründe olduklarını söyleyen Kapaklı Kuyumculuk satış sorumlusu Remzi Aktin, altının son 6 yılın en düşük seviyesini yaşadığını belirtti. Bundan 1.5 yıl önce 106 TL’ye kadar yükselen altın gram fiyatının bugün 88 TL’ye kadar düştüğünü ifade eden Aktin, “Altındaki bu düşüşün nedeninin Amerikan para piyasasında yaşanan gelişmelerden kaynaklandığını tahmin ediyoruz” dedi. Elindeki altını bozdurmak isteyenlerin fiyatlarda yaşanan düşüş nedeni ile bu düşüncelerini ertelediklerini kaydeden Aktin, parası olanların ise yatırım için altına hücum ettiğini ifade etti. Kapaklılıların altını tamamen yatırım aracı olarak gördüğünü söyleyen Aktin, “İnsanlar artık döviz yerine altına yatırım yapmayı tercih ediyor. Yaza kadar fiyatların yeniden yükselmesi bekleniyor” dedi. Aktin Kapaklı halkına “Paran varsa altın al, İhtiyacın varsa altınını bozdur. Altında kural budur” şeklinde tavsiyede bulundu. 
 
Haber / Ahmet KARDEŞ