Ticaret, devletlerin lokomotifidir

Bu yıl 24.2sü kutlanan Vergi Haftası kutlama programı çerçevesinde Edirne Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen ödül töreninde Trakya Birlik adına Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Sezen, 2011

GÜNDEM 28.02.2013 15:25:00 0
 Ticaret, devletlerin lokomotifidir
Edirne`de en yüksek vergi ödeyen kişi ve kurumların ödüllendirilmesi amacıyla Edirne Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından 24. Vergi Haftası Etkinlikleri kapsamında geleneksel olarak düzenlenen tören Edirne Valisi Hasan Duruer ve Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’nin katılımı ile önceki gün D.S.İ Sosyal Tesislerinde yapıldı.
 
EN ÖNEMLİ GELİR KAYNAĞI
dül töreninde konuşan Edirne Vergi Dairesi Başkanı İsmail Aslan, devlet ekonomilerinin en önemli gelir kaleminin vergi olduğunu, ülkenin vergi ile büyüdüğünü ifade ederek, “Verginin toplumun kalkınmasındaki ve ekonominin büyümesindeki rolünün toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının kamuoyuna kazandırılması ile ülkenin gelişmişlik düzeyi artar” dedi.
Edirne Valisi Hasan Duruer de ticaretin devletlerin lokomotifi olduğunu, vergilerin ise bunun benzini olduğunu ifade ederek, ticaretin olmadığı yerde Devlet Nizamından bahsedilemeyeceğini ifade etti.
 
Haber / Cihangir ARIK