Kalite bilinci ve standartlaşma Edirne'den start alacak

Türk Standartları Enstitüsü Marmara Bölge Koordinatörü Mehmet Hüsrev, Marmara Eğitim Müdürü Abdülkadir Öncel ve İstanbul Personel ve Sistem Belgelendirme Müdürü Ahmet Nursi Kartal, Edirne Ticaret ve S

GÜNDEM 28.02.2013 11:54:00 0
Kalite bilinci ve standartlaşma Edirne
 SON DERECE ÖNEMLİ
Ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Güler, TSE'nin Edirne'de çok eski yıllara dayanan bir yapısı olduğunu belirterek “1992 yılında Edirne Ticaret ve Sanayi Odası tarafından TSE uygunluk belgesi verilmeye başlandı. Daha sonra Odamız hizmet binasında TSE Temsilciliği için yer tahsis ettik. Üyelerimize ve ihracatçılarımıza hizmet vermeye devam ediyor. Sınır kenti olan ve dış ticaretin yapıldığı Edirne’de TSE Temsilciliği'nin olması son derece önemli” dedi.
 
PİLOT BÖLGE OLARAK SEÇİLDİ
Bölge Koordinatörü Mehmet Hüsrev ziyarette yaptığı konuşmada, AB’ye açılan bir kapı olan Edirne'nin Türk Standartları Enstitüsü'nden beklentileri ve görüşlerini yerinde almak istediklerini söyleyerek, TSE olarak 'Kalite Bilinci ve Standartlaşma' projelerine Edirne'den başlamak istediklerini belirtti. Edirne'yi pilot bölge olarak seçtiklerini ifade eden Hüsrev, Marmara Bölgesi'ndeki meşaleyi Edirne'den yakmak istediklerinin müjdesi verdi.

TÜM İLLERİ KALİTE ŞEHRİ YAPMAK İSTİYORUZ
Edirne'den Kars'a kadar tüm illeri kalite şehri yapmak istediklerini belirten Hüsrev, ilk olarak Edirne'den başlamak istediklerini ve Edirne'de bir envanter çalışması yaparak yol haritası çizeceklerini, Edirne' deki her işletmenin alt yapısını güçlendirmeyi hedeflediklerini ifade ederek “Edirne'yi kalite şehri yapmak istiyoruz. ETSO'nun teşvikiyle tüm işletmelerin kalite belgeli olmasını istiyoruz ” şeklinde konuştu.
 
PROTOKOL İMZALAMAYI DÜŞÜNÜYORUZ
Şehrin girişinden çıkışına kadar TSE bayrakları olmasını istediklerini de belirten Hüsrev, ETSO önderliğinde bilgilendirme toplantıları yaparak tüm işletmeleri, kurum ve kuruluşları konu ile ilgili bilgilendirmek istediklerini söyledi. Hüsrev, gerçekleştirilecek eğitimlerde Oda üyelerine indirim yapılması için önümüzdeki günlerde ETSO ile bir protokol imzalamayı da düşündüklerini belirtti.
 
DESTEK OLMAYA HAZIRIZ
Edirne TSO Yönetim Kurulu Başkanı Güler, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nın 2008 yılında TSE Kalite Belgesi aldığını belirterek “2007 yılında TOBB tarafından Akredite olan Odamız, üyelerine en iyi hizmeti vermek için Kalite Yönetim Sisteminin temeli olan sürekli gelişme ve iyileşme prensibini de uygulayarak, 2008 yılında da kalite yönetim sisteminin kurulması aşamasında eğitimler alınarak Türk Standartları Enstitüsü'nden TS-EN-ISO 9000 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi aldık” dedi. Güler, Türk Standartları Enstitüsü'nün Edirne'de yapacağı her türlü projeye destek olmaya hazır olduklarını ifade etti.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ