“Eğer bunu ispatlamazlarsa namerttirler”

Düzenlediği basın toplantısında Edirnespor Gençlik maçını değerlendiren Çerkezköyspor Başkanı Ahmet Korkmaz, rakibin Başkanı Hakan Sedefçi’nin yaptığı açıklamalara tepki gösterdi. Y

SPOR 27.02.2013 14:25:00 0
“Eğer bunu ispatlamazlarsa namerttirler”
 Çerkezköyspor Başkanı Ahmet Korkmaz düzenlediği basın toplantısında Edirnespor Gençlik Kulübü karşılaşmasını ve yaşanan olayları değerlendirdi.
 
“EN İYİ MÜCADELEYİ VERDİLER”
Önceki gün saat 11.00’de Kulüp binasında basın toplantısı gerçekleştiren Çerkezköyspor Başkanı Ahmet Korkmaz hafta sonunda evinde konuk ettikleri Edirnespor Gençlik Kulübü karşılaşmasını değerlendirerek “ Bu hafta evimizde şampiyonluğa oynayan Edirnespor Gençlik Kulübü ile karşı karşıya geldik. Bu zorlu karşılaşmaya takım olarak gerçekten çok iyi hazırlanmıştık. Bu karşılaşmanın benim için önemi çoktu. Her türlü koşula rağmen ilk devredeki karşılaşmanın rövanşını almak istiyorduk. Futbolcularımızda bunun bilincinde olarak karşılaşmaya çıktılar. Çok güzel hava, çok güzel atmosferde ve çok rezil bir zeminde bir karşılaşma oynadık. Karşımızda ise yaklaşık 2.5 milyonluk bir takım vardı. Bizim takım olarak bütçemiz ise onların beşte biri kadardır. Buna  rağmen sahada verilen mücadele bize gurur vermiştir. Futbolcularımız gerçekten ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştılar. Sonuç itibariyle Edirnespor Gençlik Kulübünü Çerkezköy’den iki puan kayıpla göndermiş olduk ” dedi.
 
“EMNİYET YİNE SINIFTA KALDI”
Karşılaşma öncesi stadyumda iki takım arasında çıkan gerilimi anlatan Korkmaz
“Gerçekten artık dilimizde tüy bitti. Karşılaşma öncesinde hafta içinde gerek Çerkezköy emniyetine, gerek Edirne emniyetine ve Edirnespor Gençlik yönetimine gerekli yazışmalarda bulunduk. Kapasitemizin 60 kişi olduğunu ve bundan daha fazla alamayacağımızı ifade ettik.
Tribünlere kapasite fazlası aldığımız takdirde hem tribünlere zarar gelmesi hem de aynı zamanda olayların çıkmasından dolayı hassasiyetimizi bildirdik.  Maalesef her zamanki gibi öncelikle kendi emniyetimiz bizi ciddiye almadı. Edirnespor Gençlik Kulübü ise her zamanki gibi vurdumduymazlığını gösterdi. Edirne’den Çerkezköy’e ise yaklaşık 150 taraftar stadyuma giriş yaptı. Tam otobüsten iner inmez stadyumda bizim taraftarlarımızın bulunduğu bölgeye taş, cam, su şişesi fırlattılar. Kısacası gelir gelmez amaçlarını belli ettiler. Edirne’de yaptıkları çirkeflikleri burada yapmak istediler. Duyarlı taraftarlarımız gereğini onlara yapmışlardır. Onları susturmasını bildiler” diye konuştu.
 
SEDEFÇİ’Yİ ANLAMADIM
Edirnespor Gençlik Kulübü Başkanı Hakan Sedefçi’nin protokolden ayrılmasına anlam veremediğini belirten Korkmaz “ Vurdumduymaz provokatör taraftarlara destek vererek protokol bölümünü bile terk etme acizliğinde bulunan Edirnespor Başkanına bu davranışından dolayı anlam veremedim. Ayrıca karşılaşmayı izlemeye gelen Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’den yaşananlardan dolayı özür diliyorum. Hakan Sedefçi böyle yaparak bu şekilde maçı daha da gergin ortama kendileri getirmiştir. Biliyorsunuz ilk maçta yöneticileri sahaya girip futbolcularımıza yumruk atma derecesine kadar küstahlaştılar. Oradaki hiçbir yönetici müdahale etmemişti. Bizim müdahalemizden sonra hiçbir taraftarımız hiçbir şekilde sahaya ve rakip tribüne yabancı madde atmamıştır” dedi.

“İSPAT ETSİNLER”
Edirnespor Gençlik Kulübü Başkanı Hakan Sedefçi’nin “ Çerkezköyspor karşılaşma öncesi zemine 10 tanker su dökmüştür” açıklamasına sert çıkış yapan Korkmaz “ Edirnespor Gençlik Kulübü Başkanı Hakan Sedefçi yaptığı açıklamada bizlere ağır ithamlarda bulunmuştur. Bu konuşulanlar hepsi asılsız ve kendini bilmez konuşulan konulardır. Edirnespor Gençlik Kulübü Başkanı Hakan Sedefçi’nin anlattıklarına gerçekten küçük çocuk bile güler. Karşılaşmadan önce sahaya 10 tanker su döktürttüğümüzü söylemiş. 15 gündür saha bozulmasın diye idman yapmaya bile girmiyoruz. Biz yeri geliyor tesiste içecek su bulamıyoruz ki on tanker su verecek kadar paramız yok. Kendi oynayacağımız sahaya da bu şekilde bir tuzak kurulması kesinlikle söz konusu olmadığı gibi gülünç bir durumdur. Eğer bunu ispatlamazlarsa namerttirler, ispatlarlarsa aynı saat itibariyle ben istifa edeceğim” iddiasında bulundu.
 
YALAN ATSINDA, DOĞRU ATSIN
Hakan Sedefçi’nin bu konuşmalarının bir yöneticiye yakışmayan hareketler olduğunu ifade eden Korkmaz “ Açıklamasında kendi tribünlerimizi provoke ettiğimizi söylemiş. Ben tribünleri provoke etsem oradan kendileri dahi hiçbiri sağ çıkamazdı. Onlar provoke etmeyi görmemişler. Onlar dua etsinler babası olan Hamdi Sedefçiye. Biz babasına saygımızdan dolayı bazı şeyler gelişmedi. Kendisi maç öncesi eline vurduğumu söylemiş. O esnada ikimiz arasında eline vurmak gibi bir şey gerçekleşmedi. Ben vurmak istesem başka yerine vururdum. Yalan atsında, doğru yalan atsın. Biz Çerkezköyspor yönetimi olarak üç yıldır kendi evimizde konuk ettiğimiz rakiplerimizi çiçeklerle ağırladık. Rakiplerimize yenilsek de başımızın üstünde gönderdik. Bu şekilde yalan yanlış şeyler kendisine hiç yakışmıyor” diye konuştu.
 
“ KONUŞACAĞINA 2.5 MİLYONUN HESABINI VERSİNLER”
Edirnespor Gençlik Kulübü hakkında önemli iddialarda bulunan Korkmaz “ Edirnespor Gençlik Kulübü Başkanı Hakan Sedefçi’nin bu kadar kendini küçük düşürmesi, yalana itmesinin tek sebebini açıklamak istiyorum. Haftalar önce çeşitli kişilerle bizi görüşmeye çağırması ve maçla ilgili yardım istemesi bunun göstergesidir. Bu durum karşısında ise bizde elimizin tersi ile davetlerini geri çevirdik. Bundan dolayı da bu kadar kızıp, çirkefleşmesi ve çeşitli yalan yanlış bahaneler üretmesi yanlıştır. Bu tür bahaneler üreteceğine çıkıp Edirne halkının karşısına harcadığı 2.5 milyonun hesabını versin. Bu kadar para harcayıp takımı bu derece sıralamada kötü bir yere getirdiği ve yanlış yönettiği açıkça ortadadır. O paralara kurulan takım açık ara önde gideceğini ve şampiyon olacağını herkes biliyor. Ama takımı yönetmeyi bırakıp, kendisi her yenilgi sonra çıkıp sudan bahaneler üretiyor. Özellikle hakemlere her hafta veryansın etmektedir. Kaybettikleri puanları hakemleri hedef göstermesi ise acizliğinin göstergesidir. Aynı zamanda geçtiğimiz günlerde üç puanları silindi. Federasyonun aldığı karar haklı bir karardır. Ne kadarda bazı kişileri devreye soksalar da federasyonu mail yağmuruna da tutsalar bu kararın değişmeyeceğinden adımız gibi eminiz. Aksi takdirde sonuna kadar itirazımızı ve tepkimizi ortaya koyacağız. Çünkü tedbirli oyuncu oynatılamaz. Bile bile oynatarak bu cezayı hak etmişlerdir. Buda yönetimin acizliğidir” dedi.
 
“KİMSENİN TEŞVİKİNE İHTİYACIMIZ YOK”
Tekirdağspor yöneticilerinin karşılaşma öncesinde kendilerine galibiyet yada beraberlik halinde teşvik primi gönderdiğinin konuşulduğunu belirten Korkmaz “ Bunu Hakan Sedefçi karşılaşma öncesi bizzat kendisi söylemiştir. Kısacası bu konuşmanın ardından ortamın gerginliği başladı. Bende onu karşılaşma öncesi böyle konuştuğu için tersledim. Öncelikle üç yıldır bu kulüp hiçbir maçta bu şekilde bu yola hiçbir zaman gitmemiştir. Hiç kimsenin teşvikine ve parasına ihtiyacımız yoktur. Benim takımımda yönetiminde ve teknik ekibimde böyle karaktere sahip insanlar bulunmamaktadır. Bizim iddiamız olsa da, olmasa da çıkıp aslanlar gibi mücadelemizi vereceğiz. Sezon sonuna kadar bütün karşılaşmalara galibiyet için çıkacağız. Tekirdağspor, Tuzlaspor, Sultanbeyli Belediyespor, Sultangazispor maçlarında sonuçlara bakarak göreceksiniz. Bizi kesinlikle kendileri ile karşılaştırmasınlar. Çerkezköy’ün bir tarihi ve misyonu vardır. Biz bu şekilde yollara başvurarak bir menfaat edecek kadar aciz değiliz. Hiç kimse çıkıp kaşınızın üstüne kara var diyemez. Bunu diyen kişinin de alnını karışlarım. Bu şekilde iddialar varsa, aslanlar gibi çıksınlar kanıtlasınlar. Ondan sonra gerekli mercilere taşısınlar” iddiasında bulundu.
 
“BU İŞ PARA İLE OLMAZ”
Çerkezköy Mustafa Uğraş Stadyumu’nun zeminini bahane eden Edirnespor yönetimine seslenen Korkmaz “ Kendi zeminleri bizim zeminimizden çok farklıymış gibi açıklamalar yapmıştır. Kendileri de çok çamur sahada top oynadılar. Onlar nasıl oynadıysa biz de bu sahada oynadık. Sadece onlara değil bize de çamurdur. Sanki suni çim sahadan gelmişler de burada bizim sahamızı bahane ediyorlar. Bahane üreteceklerine istifa etsinler ve Edirnespor hak ettiği yere gelsin. Bu iş gerçekten para ile olmaz. Bu iş gönül, yürek ve sevda işidir. Madem bu işler para ile oluyorsa bize Çerkezköy’de en az beş atmaları lazımdı. Çerkezköy’de beş yıldızlı otel yok diye gidip Çorlu’da beş yıldızlı otelde konaklamasını biliyorlar. Bizim paramız olmamasına rağmen yüreğimiz, onurumuz var. Bizim aslanlar gibi terinin son damlasına kadar savaşan oyuncularımız var” dedi.
 
“TOPLAYABİLDİĞİMİZ KADAR PUAN TOPLAYACAĞIZ”
Ligde şampiyon olacak takıma saygı duyacaklarını ifade eden Korkmaz “ Hiçbir takım fark etmez, kim şampiyon olursa ona saygı duyarız. Biz Çerkezköyspor olarak kalan yedi haftayı en iyi şekilde tamamlayacağız. Toplayabildiğimiz kadar puan toplayacağız. En sonunda da çıkıp finalimizi oynayıp sezonu tamamlayacağız. Bu yönetici arkadaşlara tekrar sesleniyorum. Çıkıp başka bahaneler üretsinler, bu tür bahanelere kendileri bile inanmıyorlar. Yaptıkları açıklamalarla resmen kendilerini küçük düşürmüşlerdir. Başka yalanlar üretsinler de insanlarda bu yalanlara inansınlar” diye konuştu.