Kültür Merkezi hazırlıkları tamamlandı

Uzunköprü Belediye Başkanı Av. Enis İşbilen, Kültür Merkezi için gerekli hazırlıkların tamamlandığını söyledi

GÜNDEM 27.02.2013 13:05:00 0
Kültür Merkezi hazırlıkları tamamlandı
. Cumhuriyet Mahallesi, 910 ada, 1 parsel üzerine (devam eden Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu karşısı) yapılması planlanan Kültür Merkezi için toplam inşaat alanı 6 bin 844 metrekare olduğunu ifade eden İşbilen “Belediyemizce İller Bankası Genel Müdürlüğü aracılığı ile yaptırılan Kültür Merkezi projesinin ihalesi Nisan ayının ilk haftasında yapılacak şekilde planlanmıştır” dedi.
 
“GÖRKEMLİ BİR YAPI OLACAK”
Kültür Merkezi’nin, vatandaşların her gün kullanacakları bir alan olarak düşünüldüğünü ve bütün çalışmaların bu yönde yapıldığını ifade eden İşbilen “Projesi kısa bir sürede çizdirilip İller Bankası’nca onaylanan Kültür Merkezi son haline göre içerisinde; 543 kişi kapasiteli tiyatro, konferans, gösteri etkinlikleri için tasarlanmış çok amaçlı salon, 142 izleyici kapasiteli sinema, 77 seyirci kapasiteli tiyatro, 100 dinleyici kapasiteli seminer salonu, müzik ve folklor salonu, oyun salonu, bowling salonu, kafeterya, banka, ofisler, büfe, sergi alanları, hobi salonları, restoran, mutfak, gelin odaları, vestiyer, sığınak, 59 araç kapasiteli otoparktan oluşacaktır. Her ince ayrıntı düşünülerek tasarlanmış olan Kültür Merkezi’nde, bay-bayan engelli tuvaletleri, mutfak, tesisat odaları, asansör, jeneratör, balkon, vestiyer, fuaye, sanatçı hazırlık odaları, başkan, başkan toplantı, sekreter ve idari ofisler, sinema bilet satış ünitesi ve depo alanları ile 3 katlı görkemli bir yapıya sahip olacak” bilgisini verdi.
 
“2014’TE AÇILIŞINI YAPMAK İSTİYORUZ”
Nisan ayının ilk haftasında planlanan ihale sürecinin ardından 2013 yılının ilk yarısında temellerini atmak istedikleri Kültür Merkezi’nin 18 ayda tamamlanmasının planlandığını söyleyen İşbilen “Artık Uzunköprü’lü vatandaşlarımız sinema ve tiyatro için şehir dışına gitmek zorunda kalmayacaklar. Kültür ve Sosyal faaliyetlerin tek bir binada buluştuğu, müzik, folklor, resim, tiyatro vb. pek çok sanat dalına yer verilecek. 7’den 70’e herkese hitap edecek bu yapı için 2010 yılında başlattığımız girişimler ancak 2013 yılında bize meyvesini verdi. 2013 yılı içerisinde temelleri atmak istediğimiz bina için ihale sürecinin tamamlanmasını bekliyoruz. Kentimiz için en önemli hizmetlerden birisi olacak Kültür Merkezinin şimdiden vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
 
Haber / Cihangir ARIK