Madalyonun diğer yüzü

Büyükşehir Kanunu ile birlikte Karaağaç Beldesi, Pınarça, Yanıkağıl, Bahçeağıl, Karlıköy ve Uzunhacı Köyleri Kapaklı’ya bağlandı. Bununla birlikte 1986’da Belde Belediyesi statüsün

GÜNDEM 26.02.2013 13:50:00 0
Madalyonun diğer yüzü
Şehrin arka sokaklarındaki manzaraya bakıldığında, yeni ilçe olan Kapaklı’da belediyenin her zamankinden çok daha fazla çalışması gerektiği gerçeği gün yüzüne çıkıyor.
 
İLÇENİN ATAR DAMARI TIKANIK
Kapaklı halkı yıllardır ilçenin adeta atar damarı olan ve özellikle servis saatlerinde tıkanan Pınar Bulvarı’nda yaşanan trafik sorunu nedeni ile çile çekiyor. Edinilen bilgilere göre yıllardır yapılması planlanan ve Pınar Bulvarı’nın yükünü büyük ölçüde hafifletecek olan Saray Çevre yolu için çalışmalara başlanıldı. Çalışmaların 2013 yılı sonuna kadar tamamlanması ve bahse konu çevre yolunun hizmete sunulması hedefleniyor.
 
DERELERİN HALİ İÇLER ACISI
İlçenin bir diğer sorunun ise dereler. Yıllardır neredeyse hiçbir çalışmanın gerçekleşmediği dereler, yoğun yağışlar sonucu evleri su basma tehlikesi ile karşı karşıya bırakıyor. Kanalizasyon sularının da akıtıldığı derelerde yıllar önce su içebildiklerini söyleyen vatandaşlar, şimdilerde ise derenin yanından dahi geçemediklerini ifade etti. Ayrıca dere yataklarına çok yakın mesafelerde yapılan binalar ise ayrı bir merak konusu. Bu binaların buralara nasıl yapıldığı, dere yataklarına yüksek katlı binaların inşa edilmesine nasıl izin verildiği merak ediliyor.
 
ÇÖP KONTEYNIRLARI YOK
 
Kapaklı’nın göbeğinde özellikle Atatürk Mahallesi’nde inşaatlardan ve derelerden çıkarılan hafriyatların gelişi güzel yerlere bırakılması da ilçe sakinlerinin tepkisine yol açıyor. Atatürk Mahallesi sakinlerinin bir diğer sıkıntısı ise çöp konteynırı eksikliği. Vatandaşlar, yoğun göçle birlikte nüfusu hızla artan 2013’ün Kapaklı’sında çöpleri çöp konteynırına değil varillere atmak zorunda kaldıklarını ifade etti. Çöp konteynırı için belediyeye defalarca müracaatta bulunduklarını söyleyen vatandaşlar, “Belediyenin elinde çöp konteynırı bulunmadığı için bize sıra veriliyor. İlçenin birçok noktasında çöp konteynırı eksikliği olduğunu söylüyorlar” diye konuştu. 
 
HALK HALİNDEN MEMNUN MU?
Tüm bunlara rağmen Kapaklı halkının Belediye tarafından düzenlenen Halk Toplantılarına kayıtsız kalması, yaşanan olumsuzluklar hakkında Belediye Başkanı ve birim amirlerine şikâyetlerini bildirmemeleri ise ayrı bir merak konusu. Bu durum “Kapaklı Halkı şikayetlerini dile getirmeye çekiniyor mu? Yoksa Kapaklı Halkı tüm bu olumsuzluklara rağmen halinden memnun mu?” sorularını akıllara getiriyor. 
 
Haber / Ahmet KARDEŞ