9 projeye 2 milyon 694 bin TL hibe

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programının 7. etabı kapsamında; hibe desteğinden yararlanmak üzere İl Gıda, Tarım ve Hayvanc

GÜNDEM 25.02.2013 12:54:00 0
 9 projeye 2 milyon 694 bin TL hibe
PROJE BEKLİYORUZ
Desteklenecek 9 proje sahibine yönelik düzenlenen bilgilendirme toplantısı önceki gün Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde yapıldı. Toplantıya katılan İl Müdürü Cevdet Soyak, yatırımların Tekirdağ tarımına katkı sağlayacağını belirterek, yatırımcılara hayırlı olması temennisinde bulundu. Soyak, Bakanlığın farklı konularda da destekler verdiğine dikkat çekerek önümüzdeki yıllarda alternatif enerjinin kullanıldığı projeler başta olmak üzere yenilikçi projelerde de yatırımcılardan proje beklediklerini ifade etti.
 
HER ZAMAN YANLARINDAYIZ
Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Ahmet Tekgöz de yatırımcılara hayırlı olsun temennisinde bulundu ve bundan sonraki süreçte yatırımcılarla birlikte çalışarak projeleri gerçekleştireceklerini, yatırımcıların projelerini yürütmek ve karşılaştıkları sorunların çözümünde yardımcı olmak için şubesi bünyesinde oluşturulan İl Proje Yürütme Birimi ile birlikte her zaman yanlarında olacaklarını vurguladı.
 
UYGULAMAYA KONULDU
Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından, Ulusal Tarım Stratejisi Kırsal Kalkınma Plan çerçevesinde, doğal kaynaklar ve çevrenin  korunmasını dikkate alarak, kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması,  yürütülmekte olan kırsal kalkınma çalışmalarının etkinliklerinin artırılması ve kırsal toplumda belirli bir kapasitenin oluşturulması amacıyla uygulamaya konuldu.
 
Marmara Haber Merkezi