Sütler törenle dağıtıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla; Gıda Tarım ve Hayvancılık, Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlıkları işbirliğinde düzenlenen, kampanya kapsamında gerçekleştirilen 'Okul Sütü Projesi

GÜNDEM 21.02.2013 17:50:00 0
Sütler törenle dağıtıldı
 DERS VE BAŞARI DURUMLARINI SORDU
Vali Yardımcısı Zeki Kaya, İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehtap Şen ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cevdet Soyak ile okul idareci ve öğretmenlerin katıldığı törende; Vali Ali Yerlikaya, projede emeği geçen herkese teşekkür ederek, öğrencilere 'okul sütü' dağıttı. Törende, öğrencilere ders ve başarı durumlarını soran Vali Yerlikaya, öğrencilere ve sınıf öğretmenlerine başarı ve kolaylık dileğinde bulundu. Törenden sonra Vali Ali Yerlikaya, öğretmenler odasında Okul Müdürü Mustafa Gündoğan ve öğretmenler ile bir süre sohbet etti.
 
DİNAMİK BİR EĞİTİM ÖĞRETİM DURUMU VAR
150 bin 197 öğrenci, 7 bin civarında öğretmen ve yönetici ile il genelinde dinamik bir eğitim öğretim durumunun olduğunu ifade eden Yerlikaya, çocukların en iyi şekilde yetiştirilmesi için, aileden sonra en büyük sorumluluğun okulda, dolayısıyla öğretmen ve idarecilerde olduğunu söyledi. El birliği ile verimliliği arttırmak suretiyle güzel bir nesil yetiştirilebileceğini de belirten Vali Ali Yerlikaya, okul, öğretmen ve  idarecilerine kolaylık dileğinde bulunarak, okuldan ayrıldı.
 
2.7 MİLYON ÖĞRENCİYE DAĞITILACAK
İlk olarak 2011-2012 eğitim- öğretim yılının 2. döneminde uygulanan “Okul Sütü Projesi” ile; bu dönem il genelinde; 196 okulda 58 bin 771 öğrenciye, haftada 3 gün, dönem sonuna kadar 48 ayrı günde,  toplam 2 milyon 784 bin “Okul Sütü” dağıtılacak.
 
Marmara Haber Merkezi