Hasar Tespit Komisyonu toplandı

24/12/2012 tarih ve 2012/4076 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Bakanlar Kurulu kararı gereğince, çeşitli afetler nedeniyle zarar gören gerçek veya tüzel kişi üreticilerin T.C. Ziraat Bankası A.Ş.ve Tarım Kredi

GÜNDEM 21.02.2013 16:55:00 0
Hasar Tespit Komisyonu toplandı
14 ÇİFTÇİNİN TAMAMI ÜRETİM YAPIYOR
Toplantıda söz konusu Bakanlar Kurulu kararı ve Bakanlık Makamı’nın ilgili Genelgesi okundu. Yapılan değerlendirmelerde; 4 Şubat tarihine kadar Merkez İlçede toplam 8 köy ve 1 mahalleden olan 14 çiftçinin borç ertelemesi için başvuruda bulunduğu tespit edildiği belirtildi. Yapılan değerlendirme çalışmaları sonucunda; 14 çiftçinin tamamının üretimini yaptığı ürünlerinde yüzde 30 ve üzeri zarar gördüğünün tespit edildiği belirtildi. Ürünleri yüzde 30 ve üzeri zarar gören üreticilerin, zarar gördükleri ürünler, parsel bazında Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) işleneceği belirtilirken, daha sonra sistemden kontrol icmali alınarak 22-23-24-25-26/02/2013 tarihleri arasında 5 gün süre ile köy ve mahallelerde askıya çıkartılmasına karar verildi.
 
KARARLAR OY BİRLİĞİ İLE ALINDI
Toplantıda zarar oranı tespitinde kullanılmak üzere Tekirdağ ili son 5 yıllık İstatistik Veri Ağı (İVA) ortalamalarının kullanılmasına, hazırlanan ortalama tespit listesinin İl Müdürlüğünce onaylanarak dosyasına eklenmesine, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne yazılı müracaatta bulunan ve ekili ürünleri yüzde 30 ve üzeri zarar gören 14 üreticinin borç erteleme taleplerinin kabulüne, zarar gören üreticilerin Köy Muhtarı ve Azası tarafından onaylanan taahhütnameleri değerlendirilerek Borç Erteleme İcmalinin hazırlanmasına, İl Hasar Tespit Komisyonu tarafından imzalanmasına, Borç Erteleme İcmalinin T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Tekirdağ Şube Müdürlüğüne, Tekirdağ 14  Tarım Kredi Kooperatifi Müdürlüklerine gönderilmesine, Hasar Tespit Formunun ürün destekleme primlerinde kullanılmak üzere Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğüne gönderilmesine oy birliği ile karar verildi.
 
Marmara Haber Merkezi