Asma Yetiştiriciliği Kursu devam ediyor

Gıda Tarım ve Hayvancılık Kırklareli İl Müdürü Dr. Hakan Keçeci ile Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Süleyman Diril, Pınarhisar İlçesi Poyralı Köyünde devam etmekte

GÜNDEM 20.02.2013 18:11:00 0
Asma Yetiştiriciliği Kursu devam ediyor
 İNCELEMELERDE BULUNDU
Keçeci, son yıllarda gelişme içerisinde olan bağcılık alanında yetişkin eleman ihtiyacının karşılanması amacıyla İl Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile İrem Çamlıca Bağcılık Firması işbirliğinde istihdama yönelik olarak Pınarhisar İlçesi Poyralı Köyünde 04.02.2013 tarihinde başlayan “Asma Yetiştiriciliği” kursunda incelemelerde bulundu.
 
YETİŞKİN ELEMAN İHTİYACI DA ORTAYA ÇIKTI
Kurs hakkında bilgi alan ve değerlendirmede bulunan Keçeci “İlimizde bağcılık sektörü önemli bir gelişme süreci içindedir. Gerek üreticilerimiz, gerekse yatırımcılarımız ciddi boyutlarda bağcılık konusunda yatırımlar yapmaktadır. Bu önemli gelişme aynı zamanda yetişkin eleman ihtiyacını da ortaya çıkarmıştır. Bağcılık bilgi, beceri ve aynı zamanda yoğun işgücü ihtiyacı olan bir iş koludur. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak en önemli görevlerimizden biri de eğitimdir. Görev alanımıza giren her konuda eğitim yapmak ve nitelikli eleman yetiştirmek önceliklerimiz arasındadır. Burada “Asma Yetiştiriciliği” kursu ile başladığımız bu eğitimlere talep geldiği sürece diğer alanlarda da devam edilecektir” dedi.
 
Marmara Haber Merkezi