OSB yolunda hızlı bir şekilde ilerlemeliyiz

Veliköy Islah Organize Sanayi Bölgesi Bilgilendirme Toplantısı dün saat 11.00’da Veliköy Çok Programlı Lisesi’nde gerçekleştirildi.

GÜNDEM 20.02.2013 16:55:00 0
OSB yolunda hızlı bir şekilde ilerlemeliyiz
BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI
Veliköy IOSB Yönetim Kurulu Başkanı Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan’ın başkanlık ettiği toplantıya, Veliköy Islah OSB Yönetim Kurulu Üyeleri Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Veliköy Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Ahmet Merancıoğlu, Ahmet Zeki Tever, Nurhan Kaya ile Veliköy Islah Organize Sanayi Bölgesi Mustafa Mayadağlı ile sanayiciler katıldı. Toplantıda konuşan Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Veliköy IOSB olarak OSB olma yolunda ilerlediklerini belirterek “OSB bölge için faydalı olacak” dedi.
 
YÖNETİM KURULU OLUŞTURULDU
Veliköy IOSB sınırları içerisinde 80 kuruluşun olduğunu ifade eden Belindir, “Bunların içinden Ticaret  Odası, Belediye ve İl Özel İdaresi’nden 15 üye ile müteşebbis heyet oluşturuldu. 5 kişilik yönetim kurulu da oluşturuldu” diye konuştu.
 
PLANLAR ONAYLANDI
Sanayinin haritasının çizildiğini söyleyen Belediye Başkanı Hanifi Belindir, yeni OSB çalışma planlarının Veliköy Belediyesi ve Çerkezköy Belediye tarafından onaylandığını ve şuanda askıda olduğunu ifade etti. Mevcut sanayicilerin ruhsat ve iskan sıkıntısını çözerek OSB olma yolunda hızlı olmaları gerektiğini söyleyen Belindir “Bizim çok sıkıntımız yok. Ruhsatsız fabrika yok. İskan eksikliği olan 8-10 fabrika var. Biz bunlara tebligatlar gönderdik. Valilik Islah kelimesinin biran önce kalkması için mevcut iskanların tamamlanıp teslim edilmesini istiyor” dedi.
 
YOLLARLA İLGİLİ SIKINTI ÇÖZÜLECEK
Arıtma konusunda da konuşan Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Tekirdağ’da Veliköy ile birlikte toplam 17 Islah Organize Sanayi Bölgesi kurulduğunu belirterek “Ortak bir arıtma yapılarak Ergene Eylem Planı’nın önünün açılması için Marmara’ya iletilecek” diye konuştu. Veliköy Sanayi Bölgesi’nde yollarla ilgili de sıkıntının olduğunu söyleyen Belindir “Yollarla ilgili sıkıntıları da süratle tamamlayacağız. Veliköy girişinden köprüye kadar olan kısım kaymakam tarafından yapıldı. Karayolları da 15 Nisan’dan sonra çalışmalara başlayacak” dedi. OSB’ler dışındaki boş parsellerle ilgili de açıklama yapan Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, “OSB içindeki parsellerle ilgili ÇED sıkıntısı yok. Doluluk oranı yüzde 75’e ulaşıncaya kadar dışarıdaki parseller için ÇED raporu verilmeyecek” diye konuştu. Belindir’in konuşmasının ardından toplantı basına kapalı devam etti.
 
Marmara Haber Merkezi