Mevcut partiler bir şey olabilseydi AK Parti olmazdı

Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, ilçe teşkilatının açılışı için geldiği Çerkezköy’de Radyo Haber Gündem Özel Programına konuk oldu.

GÜNDEM 20.02.2013 16:11:00 0
Mevcut partiler bir şey olabilseydi AK Parti olmazdı
GÜNDEM ÖZEL’E KONUK OLDU
Osman Pamukoğlu, önceki gün saat 17.00’da Radyo Haber Stüdyolarında Gazeteci Şaban Kardeş’in sorularını yanıtladı. Ülkenin genelinde her konunun her siyasi işin, her sosyal işin, ekonomik işin, iç ve dış güvenlik olarak iyiye gitmemesi nedeniyle siyasete atıldığını ifade eden Pamukoğlu, “Ben klasik bir siyasetçi gibi gerçekleşmeyecek vaatler vermem, bu benim yapabileceğim bir şey değil. Bu ülkede bir siyasi mücadele gerekiyordu, zorunluydu. Farklı çalışma yapmak gerekiyordu” dedi.
 
BİR ŞEY OLABİLSELERDİ AK PARTİ OLMAZDI
Ülkenin yüz yüze kaldığı sorunların müşterek sorumlusunun mevcut siyasi partiler olduğunu öne süren Pamukoğlu “Bir bütün olarak geldiğimiz yerden tümü sorumludur. Onlar bir şey olabilselerdi  AK Parti olan parti hükümete gelemezdi ve 10 yıl hükmedemezdi. Ben gözüm arkada kalmasın diye siyaset yapıyorum. Türkiye’de huzur yok. Ekmek de aslanın ağzında. Güçlü olanda var. Diğerleri şükrediyor” diye konuştu.
 
NEDEN HAK VE EŞİTLİK PARTİSİ?
Partisinin isminin neden Hak ve Eşitlik Partisi olduğu şeklindeki soruya da cevap veren Pamukoğlu “Benim kuşağım bilir bu ülkede ne hak ne de eşitlik hiçbir zaman olmadı. Partinin adı bu ülkede hiçbir zaman olmayan 2 şeyden oluşuyor. Siyasi mücadele yapılacaksa bu iki konu üzerinde yapılması lazım. Temele hak ve eşitliği koyduk. Bizim kuşağımız hak ve eşitlik görmedi. Bizden sonrakilerin de görebileceğini zannetmiyorum” dedi.
 
NASIL BİR TÜRKİYE?
Nasıl bir Türkiye hayal ettiğine ilişkin soruyu da yanıtlayan Pamukoğlu, ülkede öncelikle huzurun sağlanması gerektiğini ifade etti. Ülkede huzurun olmadığını söyleyen Osman Pamukoğlu, “Komiteci başı adada bekliyor. İlk defa savaşın kolay olduğunu söyleyen birisini görüyorum. Anlasa bari savaş ve barıştan. Savaşın kolay olduğu ilk defa duyuluyor, dünya kurulduğundan beri. Barış kaybettiğiniz, pes ettiğiniz ve tükendiğiniz andan itibaren karşı tarafın isteklerin yerine getirilmesinin adıdır” ifadesini kullandı.
 
BUNLAR BİTİREMEZ
Pkk işinin bitirilmesi gerektiğini ifade eden Pamukoğlu “Ama bunlar bitiremez. Bu ülkede yaşayan 74 milyonu rahatsız eden dağdaki 5 bin kişi. Bunların bin 500’ü bizim topraklarımızda. Niye bunları teslim alamıyorsunuz ya da etkisiz hale getiremiyorsunuz? Bizim dönemimizde 13 bin kişi vardı dağlarda. O dönemde 5 binlere indirildi. Aradan 18 yıl geçti. Hala 5 bin kişi duruyor. Onlar eylem yaparak aksiyon göstererek sizi kendi siyasi taleplerine uygun hale getiriyor. Kazanandan böyle bir şey isteyebilir misin? Kazanan ister. Sen de vermek zorundasın. Dünyanın 5 bin yıllık yazılı tarihinde insanoğlu sadece 236 yılında savaşmamış. Barış kazanana neler vereceğinizle ilgilidir” şeklinde konuştu.
 
SAVAŞ BİR SANATTTIR
Yıllarca teröre karşı mücadele ettiniz. Bu ülkeyi yönetenler size bu işin nasıl bitirilebileceğini hiç sormadı mı” sorusuna da cevap veren Pamukoğlu “”İnsan anlamadığı şeyi merak etmez. Pkk’nın savaş tekniği baskın ve pusudur. 60-70 kişi ile 600-700 kişilik bir tabura da saldırabilir. Klasik savaş bile çok zordur. Gaynizami savaş aykırı insan ister. Savaş bir sanat. Bunlar kendilerinden çok bileni de sevmezler. Kuyruğu dik tutalım derler” şeklinde konuştu.
 
ATEŞ ÇEMBERİ İÇERİSİNDEYİZ
Oslo’nun İngilizlerin olduğunu öne süren Pamukoğlu “Amerika Ortadoğu’da enerji ile ilgili çıkarları ile ilgili hükümetler yapıyor, partileri gelip götürüyor. 1923’ten beri ilk defa güneyden ve doğudan hasmane ülkelerle karşı karşıyayız. Hükümet içerde ve dışarıda barışı sağlayamıyor. Biz çepeçevre ateş çemberinin içerisindeyiz. Basit bir olay bile alevlendirebilir” dedi.
 
HER İKİSİ DE SİYASİ
Ergenekon ve Balyoz Davaları ile ilgili de konuşan Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, her ikisinin de siyasi dava olduğunu öne sürdü. Her ikisinin de Avrupa ve Amerika’nın desteği ile açıldığını ifade eden Pamukoğlu “Bu kadar açık. Ergenekon karmaşık. Aşure gibi. Ne buldularsa atmışlar. Ergenekon içerisinde 6-7 grup var. Bunun ayıklanması gerekiyor. Buranın kralıyım diyen bir grup var. Emekli generaller var. Akademisyenler var. Gazeteciler var. İnternet andıcı diye genelkurmay adına açılan siteler meselesi var. Operasyona Ergenekon ismini vererek ruhu yıpratmak istiyorlar” dedi.
 
ORDU DİSİPLİNİ BİR GÜÇTÜR
Balyoz Davası’nın da siyasi olduğunu öne süren Pamukoğlu “Çerkezköy’ün Tugay komutanı ya da Karaağaç’taki binbaşı ordunun hangi seminerinde ne oynanacağını bilmez ki. Balyoz’da yaş kuru hepsi karışık. Kuvvet komutanı genelkurmay başkanının oynama demesine rağmen nasıl oynar. Ordu disiplini bir güçtür. Şu şu konuları çalışmadan çıkartın derse kuvvet komutanı, çıkarmak zorundasınız. Genelkurmay başkanı çıkart demiş. Emir vermiş. Devlet  2 Şeyden oluşur. Biri hazine diğeri ordu. Ordu disiplini bir güçtür. İtaat veren esastır. Orduda en büyük suç emre itaat etmemektir. Bugün yapan muharebedede de yapar. Balyozun metnini genel kurmay inceletti. Kurmay binbaşı inceledi. Bir tane binbaşı mı bunu inceleyecek? Böyle bir konu binbaşının incelemesine verilir mi? Bu kadar generalin olduğu bir şey binbaşıya izletilir mi?” diyerek tepki gösterdi.
 
NEREDE OLDUKLARI BELLİ, PEKİ NEDEN BİTİREMİYORUZ?
Terör olayları ile ilgili de konuşan Pamukoğlu “Hangi boğazda hangi geçitte hangi mağarada oldukları belli. Kuzey Irak’ta da yerleri belli. 720 bin kişilik ordumuz var. Uçak helikopter her çeşit silah var. Para erzak, mühimmat, donatı var. Niye bu 5 bin kişiyi bitiremiyoruz? Yöntem çok önemli. Bir ülkede silahlı hareketler varsa, dış destek olmadan olmaz” dedi. Pamukoğlu, parti olarak göreve geldiklerinde 365 günde terörü bitireceklerini söyledi.
 
KULLANMASIN DA GÖRELİM
Bankalardaki mevzuatın yüzde 80’inin bu ülkenin yüzde 8’ine gittiğini söyleyen Pamukoğlu “Türkiye toprak satıyor. Trakya köylerinin arazilerini Yunan bankası ipotek etti. Ergene pırıl pırıl akacak. Arıtma tesisleri var. Kullanmasın da görelim. Her şey hile. Her şey riya ile dönüyor. Bedelini de halk ödüyor. Ben halkın bunu fark etmesi için siyaset yapıyorum. Anlayamazlarsa benim yapacağım bir şey yok” dedi. 
 
TOPRAK REFORMU YAPACAĞIZ
Toprak reformu yapacaklarını ifade eden Osman Pamukoğlu “İnsanlar devlet varlığını ilk kez ortaya çıkardıklarından huzur ve adalet istediler. Devlet budur. Huzur yok. Adalet yok. Devlet sizden vergi alıyor. Sizin çocuğunuzu alır savaşa göndertir öldürtür. İnsanoğlu ben bunların hepsine razıyım ama huzur sağla ve adalet sağla demiş. Bunun iki için senin her dediğini yapacağım der. Devlette acıma yoktur. Şimdi Türkiye’ye huzur ve adaleti getirin. Ekonomi devletin başlangıcında yoktur. Bizim parti programımız sosyal devlet üzerine. Ben eşkıyayı mesele olarak görmüyorum. Ben bunların hepsini çözerim. Bizim parti kadar yapacakları net açık ve pratik söyleyen parti yok. Hepsinin programına baktım deniz adası gibi dönüyor. Toprakları da dağıtacağız” diye konuştu.
 
TÜRKİYE’DE YURTTAŞLIK BİLİNCİ NOKSAN
Sosyal demokrat bir parti olduklarını söyleyen Pamukoğlu “Sosyal devlet olmadan olmaz. Yeni dünya düzeni acımasız. İnsanlar yeni dünya düzeninin farkında değil. O partiyi sadece kendi ideolojisi ile bıraksanız bu kadar oy alamaz. Siyasette insan şunu görüyor. Meclisteki partilere oy vermiş. Bunlara oy verenler beni,m karşıma çıkmış şikayet ediyor. Türkiye’de vatandaşlık bilinci noksan. Yurttaşlık bilinci olmayan bir ülkede demokrasi bilinci olmaz. Biz partiyi ilk kurduğumuzda birçok insan geldi. İlk cümleler sizin parti bize ne verecek oldu” dedi. 
 
AB’YE NASIL BAKARSINIZ?
Avrupa Birliği’nin siyasi yönünü reddettiğini söyleyen Pamukoğlu “Zaten çözülüyor. Avrupa birliğini 1805’te Napolyon kurdu. Ama yürümeyeceğini gördü. Avrupa birliği bizi sömürge durumuna sokuyor. Resmi, belgede bizim partimizin engellenmesi için yazı yazdılar birinci yılımızda. AB bizden neden rahatsız oluyor. Türkiye’de 15 parti var seçime giren. Niye bizim partiden rahatsızlar” diye konuştu.
 
ANAYASANIN 3 TEMEL MADDESİ VAR
Sıranın anayasaya geldiğini söyleyen Pamukoğlu “Pkk’nın organı destek verecek. Yapmayacakları hiçbir şey yok. Anayasanın 3 temel maddesi, var. Binanın temeli, ağacın kökü. Hak ve eşitlik partisinin ilkesi budur. Bu kök duracak. Trakya’nın ilk ve ilçelerine ayrıca geleceğim. Buraya gelmişken ilçe teşkilatının açılışını yaptık. Esas gelişim çataldan bir girince Çorludan girip Edirne’den çıkacağım” dedi.
 
TARİH BİLİNCİ OLMAZSA GEÇMEZ
Pamukoğlu “Başı dik devleti de indiriyorsunuz, milletin onurunu da kırıyorsunuz. Anayasanın direkt hedefi Lozan. Bunun ne manaya geldiğini herkes anlayabilir. Karşı taraf Dicle’nin doğusunda özerklik istiyor. Orada duracak mı durmayacak. Çanakkale geniş kapsamlı bir savaş. 1. Dünya savaşını kaybettik. Barış oldu. Kazananlar şunları yapacaksınız dedi. Bizde tarihler çok geçmiş de değil. Tarih bilinci olmadan olmaz” dedi.
 
REFORM SAYILABİLECEK BAZI ATAKLAR YAPTI
Hak ve Eşitlik Partisi’nin eğitim politikasından da bahseden Pamukoğlu “Eğitim politikamız parasız eğitim. Parasızlık nedeniyle okuyamayan ilerleyemeyen tek bir kişi kalmayacak. Ülkede lüks hayat var. Kamu aracı kullanmada Türkiye birinci dünyada. Ama Hollanda’da başbakan bisikletle geziyor. Ben para bulacağım” dedi. Hükümetin sağlık politikaları ile ilgili de konuşan Pamukoğlu, hükümetin sağlık politikalarının bir bölümünün iyi olduğunu ifade ederek “Bir bölümünde iyi değil. Özel hastaneler dahil mahalle doktorluk sistemi bunlar iyi şeyler. Ama doktorlarla öğretim görevlileri ile uğraşıyor. Orta yolu bulamıyor. Sağlıkta reform sayılabilecek ataklar yaptı. Ama ne ile yaptı” diye konuştu.
 
DÜRÜST VE ÇALIŞKAN İNSANLARLA SEÇİME GİDECEĞİZ
Yaklaşan seçimlerle ilgili de konuşan Pamukoğlu “2014’e kadar olabildiğince Türkiye’nin geneline gideceğiz. Hakkında olumsuz yargı olan insanlarla değil. Dürüst ve çalışkan insanlarla seçime gireceğiz. Nisan mayıstan itibaren tempoyu yükselteceğiz. Yaz ve sonbahar döneminde bütün makineler tam yol ileri. Yerel seçimlerde parti ile girmenin çok avantajı var” dedi.
 
Marmara Haber Merkezi