Vali Yerlikaya Ankara’da

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, ‘Valiliklerde Kapasite Oluşturulması Projesi’ kapsamında 20 ilin valisi ile bir araya geldi.

GÜNDEM 19.02.2013 22:23:00 0
Vali Yerlikaya Ankara’da
1 MİLYON KİŞİYE ULAŞTIK
Bağış, Avrupa Birliği sürecini merkezden yürütülen bir süreç olarak görmediklerini belirterek, sloganlarının ‘AB yerel başlar’ olduğunu hatırlattı. Yerelde yürütülen çalışmaların Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne bakışını, AB imkanlarından yararlanabilme kapasitesini arttırdığını gözlediklerini söyleyen Bakan Bağış, valiliklerin AB sürecinde kapasitesinin arttırılabilmesi projesinin devam ettiğini belirtti. 4 binin üzerinde projeye dolaylı, dolaysız destek verdiklerini ifade eden Bağış, 650’nin üzerinde uyum ve dayanışma yönlendirme kurulu toplantısının düzenlendiğini belirtti. AB hibe programları için verilen proje eğitimlerinden 3 bin 500 kişinin yararlandığını söyleyen Bakan Bağış, “Bu faaliyetlerden bugüne kadar 30 bin kişi yararlandı. Endirekt yararlanıcılarla birlikte 1 milyon kişiye ulaştık” dedi.
 
DAHA ÖTESİNE TAŞIYACAĞIZ
Bağış, Avrupa Birliği sürecinin takım ruhu demek olduğunu ifade ederek, “Avrupa Birliği üyeliğinden daha önemli bir şey varsa, o takım ruhuyla Almanya’daki otoban standartlarının daha ilerisini Türkiye’ye kazandırabilmek. Türkiye’yi, İsveç’teki demokrasi, insan hakları standartlarının daha ötesine taşıyabilmek” şeklinde konuştu. Proje kapsamında başta valilikler olmak üzere il özel idareleri, üniversiteler, ticaret odaları, sanayi odalarının çok farklı iş birlikleri ortaya koyacaklarını kaydeden Bağış, illere yönelik çeşitli projelerin yapılacağını, seyahatlerin düzenleneceğini, eğitim programları düzenleneceğini ifade etti. Türkiye’nin, Fransa’nın tutumunu değiştirmesiyle fasıl açabileceğine dikkat çeken Bakan Bağış, bu faslın ülkeler ve bölgeler arasındaki sosyoekonomik farklılıkların kapatılacağı bir fasıl olduğunu belirtti. Bağış, Avrupa Birliği’ne mesaj verdiklerini anlatarak, “Biz zaten sizin önünüzden gidiyoruz. Türkiye, arkadan takip eden değil, son yıllarda ortaya koyduğu performansla önden giden, örnek olan, ilham kaynağı olan ülke” dedi.
 
20 VALİ KATILDI
Güney Kıbrıs Rum Kesimi’ndeki seçimlere ilişkin soru üzerine Bağış, seçimlerin henüz meyvesini vermediğini ifade ederek, 24 Şubat’ta yapılacak 2. tur seçimlerden sonra değerlendirme yapacağını söyledi. ‘Valiliklerde Kapasite Oluşturulması Projesi’, Adıyaman, Aksaray, Amasya, Antalya, Bartın, Denizli, Düzce, Elazığ, Erzincan, Hatay, Isparta, İstanbul, Karaman, Kahramanmaraş, Manisa, Mardin, Muğla, Tekirdağ, Trabzon, Yalova illerini kapsıyor. Proje kapsamında ‘Eğitim İhtiyaç Analizi Çalışması’, ‘Sertifikalı AB Uzmanlık Eğitimi ve Eğiticilerin Eğitimi’ programları ile illerin ihtiyaçlarına göre ‘Kapasite Geliştirme Faaliyetleri’, ‘Şehir Eşleştirme Programları’, ‘Bölgesel Çalıştaylar’ yer alıyor.

Marmara Haber Merkezi