34 ülkeye Türk traktörü

Çerkezköy’de Hattat markası ile yerli üretim olan Türk traktörü, Avrupa'dan Afrika'ya, Güney Amerika'dan Asya'ya 34 ülkeye ihraç ediliyor.

GÜNDEM 19.02.2013 21:40:00 0
34 ülkeye Türk traktörü
23 ÇEŞİT TRAKTÖR ÜRETİYORUZ
Hattat markası ile 23 çeşit traktör üretimi yaptıklarını ifade eden Hattat Holding kuruluşu Hattat Tarım Makineleri AŞ Genel Müdürü Abdullah Akkuş, teknolojik boyahane, montaj bandı, parçaların üretiminin yapıldığı kardeş kuruluş HEMA ile toplam 1 milyon metrekarelik alanda 3 bine yakın çalışanla üretilen traktörleri dünyanın her yerine sattıklarını açıkladı. Genç bir firma olmalarına karşın geçen yıl 5 bin traktör sattıklarını belirten Abdullah Akkuş, bu sene pazar daralmasından dolayı 3 bine yakın traktör satmayı hedeflediklerini söyledi.
 
BAYİ SAYISI 80'E ÇIKACAK
2015 yılında hedeflerinin yılda 10 binin üzerinde traktör satışı ile 34 firmanın bulunduğu pazarda paylarını yüzde 15'in üzerine çıkarmak olduğunu dile getiren Abdullah Akkuş, 60 bayi, 80 satış noktasına sahip olduklarını ve gelecek yıl bayi sayısının 80'e yükseleceğini açıkladı. Türkiye'de 257 servis noktalarının olduğunu belirten  işaret eden Akkuş, üretim ve servislerde görev alan tüm personelin firma bünyesindeki okullarında yetiştirdiklerini kaydetti. Akkuş, "Okulumuzda traktörün bakım-onarımına ilişkin eğitim yapılıyor. Traktörü sattıran en büyük özelliklerden biri servistir" dedi. Akkuş, yedek parçanın da son derece önemli olduğunun altını çizerek, 35 yedek parça bayileri bulunduğunu bildirdi.
 
İHRACAT HEDEFİ 870
Türkiye'de traktör ihracatı açısından ikinci en büyük firma olduklarını belirten Akkuş, "İhracat güçlü yönümüz. Geçen sene 650 traktör ihraç ettik. Bu yıl bu rakımı 870'e yükselteceğiz. En büyük pazarımız Polonya. Bu sene Polonya'ya 600 traktör sattık. Tunus, Cezayir, Bulgaristan, Romanya, Şili gibi 34 ülkeye traktör gönderdik. Gelecek yıl 1500 traktör ihraç etmeyi hedefliyoruz" dedi.
 
SUDAN'LA 2 BİN TRAKTÖRLÜK ANLAŞMA YAPTI
Sudan'la 2 bin traktörlük ön anlaşma yaptıklarını açıklayan Akkuş, "İstedikleri yepyeni bir traktör. Bizim mutfağımız sağlam olduğu için o traktörü yapıp bu ay sonunda prototipleri göndereceğiz. Ardından da seri üretime geçeğiz" diye konuştu.
 
Marmara Haber Merkezi