Kent güvenlik yönetim sistemi ve trafik elektronik denetleme

Kent Güvenlik Yönetim Sistemi ve Trafik Elektronik Denetleme ile ilgili toplantısı dün saat 11.00’da Malkara belediye Başkanı Birol Kaya’nın makamında gerçekleştirildi.

GÜNDEM 19.02.2013 21:34:00 0
Kent güvenlik yönetim sistemi ve trafik elektronik denetleme
Gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkanı Birol Kaya, Çorlu İlçe Emniyet Müdürü İsmail Bahri Şardağı, Tekirdağ Emniyet Muhabere Elektronik Şube Müdürü Ayhan Atabek, Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ve Malkara Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Dilek Akkaya katıldı. Tekirdağ, Çorlu, Çerkezköy ile birlikte Malkara’ da Kentsel Güvenlik Yönetim Sistemi ve Trafik Elektronik Denetleme ile ilgili ilk adımı attı.
2918 sayılı Karayolu Trafik Kanunun Ek-16. Maddesine göre Belediyeler ve Emniyet Müdürlüğünün ortaklaşa hazırladıkları Trafik Denetleme Sistemi’nin Karayollarında hız ve ışık ihlallerinin ve kent içerisinde gerçekleşen olası suçların tespitinde faydalı olacağı belirtilerek “Kurulan Güvenlik Yönetim Sistemi ve Trafik Elektronik Denetleme sistemi ile E-84 karayolunda hız ve ışık ihlali tespiti yapılacaktır. Yapılan tespitler sonucunda trafik idari para cezasının  yüzde 30’u oranındaki tutar, izleyen ayın sonuna kadar Emniyet Genel Müdürlüğü Bütçesinden ilgili belediyelere sistem kullanımı hizmeti bedeli olarak ödenecektir” dedi.
 
Marmara Haber Merkezi