Devlet ‘masa’ demez, ‘teslim ol’ der

Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Işık ile birlikte dün saat 14.30’da partisinin ilçe teşkilatını ziyaret etti.

GÜNDEM 19.02.2013 21:17:00 0
Devlet ‘masa’ demez, ‘teslim ol’ der
GİŞELERDE KARŞILANDI
Karayolu ile Çerkezköy’e gelen Pamukoğlu, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Işık ve beraberindeki heyet, Çerkezköy-İstanbul karayolu gişelerinde HEPAR İlçe Başkanı Muzaffer Adak ve partililer tarafından karşılandı. Daha sonra partililer ile birlikte Erna Center’da bulunan Hak ve Eşitlik Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı’na geçen Osman Pamukoğlu, ilçe teşkilatının resmi açılışını da gerçekleştirildi.
 
“SINIF ARKADAŞLARIMI ZİYARETE GELDİM”
Açılışın ardından açıklama yapan Osman Pamukoğlu, Silivri’de Balyoz davasından tutuklu olan sınıf arkadaşlarını ziyaret için İstanbul’a geldiğini ifade ederek “Silivri’deki ziyaretimin ardından Çerkezköy ilçesinin yeni örgütlenmesi ve teşkilatın resmi açılışını yapmak üzere buraya geldim. Kısacası bugünkü programın Silivri ve Çerkezköy’dü” diye konuştu.
 
“SORUNU VE ÇÖZÜMÜNÜ BİLİYORUM”
İlçe teşkilatında partililerle bir araya gelen Osman Pamukoğlu, ilçe yönetim kurulu üyesi Nurhan Altıntaş’ın, Trakya’nın en büyük sorununun Ergene kirliliği olduğunu ve her ailede beş kişiden birinde kanser hastalığının görüldüğünü söylemesi üzerine “Trakya da 7 yıl görev yaptım. Kurmay Yüzbaşı, Binbaşı ve Albay olduğum dönemlerde Trakya’daydım. Ergene’yi benim yüzbaşı olduğum zamandaki haline getireceğiz. Yani pırıl pırıl berrak akacak. Meselenin ne olduğunu bildiğim gibi çözümünü de ben biliyorum. Ergene benim 28-30’lu yaşlarda kurmay yüzbaşıyken Trakya’da gördüğüm haline getirilecek. Nasıl mı derseniz herkes görecek” diye konuştu.
 
“DEVLET MASA DEMEZ, TESLİM OL DER”
Hak ve Eşitlik Partisi’nin ilkelerinin belli olduğunu söyleyen Genel Başkan Osman Pamukoğlu, bir hafta önce İstanbul’da bin kişinin katıldığı bir yürüyüş yaptıklarını ifade etti.  Pamukoğlu “Devlet masa demez teslim ol der. Devlet ahlakı ve prestiji şudur. Bir müzakere yapılacak ve ne olacak o müzakerede ? Hükümetin başındaki zaten ‘savaş kolay barış zormuş’ diyor. Savaş görmüş mü? Dünya siyasi ve harp tarihini bilenler bilir ki barış mağlup olduğun tükendiğin pes ettiğin zaman yapılır. Başka türlü barış olmaz. Eğer savaş konuşuyorsanız ve sonunda barış olacaksa ki mecburen oluyor. Niye mecburen oluyorsunuz, çünkü tükeniyorsunuz ve yeniliyorsunuz. Çünkü pes ediyorsunuz bundan dolayı barış yapmak zorundasınız. Barış ne demek? Kime yenildiyseniz onu isteklerini yerine getireceksiniz. Bu ilkokul tarihinde de, ortaokul ve lise tarihinde de böyledir. Dünyada iki tarih var biri siyasi biri de harp tarihidir. Bunları bilenler de barışın ne olduğunu bilirler. Barış teslim olmaktır” şeklinde konuştu. 
 
“60 İLDE ÖRGÜTLÜYÜZ”
Parti olarak yeni bir parti olduklarını ifade eden Osman Pamukoğlu, yasalar itibari ile 60 ilde örgütlü olduklarını söyledi. Yeteri kadar ilçe ve beldede örgütlü durumda olduklarını ifade eden Pamukoğlu “Türkiye’nin her tarafında olabildiği kadar yerel seçimlere gireceğiz. Türkiye’de bin 273 ilçe var ve 3 bin 774 belde bulunuyor. Silivri’den buraya geldik ve duruma bakacağız. Binlerce ilçe var ve teşkilatımızla gerekli görüşmeleri yapacağız. İstanbul bölgesinde işlerimiz vardı oradan buraya geldik” dedi. Bu gelişinin ziyaret amaçlı olduğunu, Trakya gezisinin ayrı olacağını söyleyen Pamukoğlu “Geldiğimizde adım adım gezmemiz gerekiyor” dedi.
 
“SİYASİ BİR DURUM”
Büyükşehir Yasası ile ilgili de konuşan Pamukoğlu, bunun tamamen siyasi bir durum olduğunu ifade ederek “Kendilerini zayıf hissettiği merkezlere çevreden nüfus bağlayarak kendini güçlendirmek istiyorlar. Hep kenarlardan alarak merkeze oy taşımak istiyor. Bu yüzden tamamen bu kanun siyasi amaçlıdır” diye konuştu. Açıklamalarının ardından Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, partililerle yaklaşık 15 dakikalık basına kapalı toplantı yaptı. 
 
Marmara Haber Merkezi