‘Güreş yok edilemez’

Uluslararası Olimpiyat Komitesi, yeni spor dallarına yer açmak amacıyla, güreşi 2020 Olimpiyat Oyunları’nın programından çıkardı. Ancak umutlar tamamen bitmiş değil, Mayıs ayında minder için iyi bir

SPOR 18.02.2013 17:06:00 0
‘Güreş yok edilemez’
Uluslararası Olimpiyat Komitesi Yönetim Kurulu, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları’ndaki spor dallarını mercek altına aldı. 2020 Olimpiyat Oyunları’nda yeni spor dallarına yer vermek isteyen komitenin, modern pentatlon ya da tekvandoyu programdan çıkarması bekleniyordu. Ancak 15 kişilik Yönetim Kurulu kararını güreşten yana kullandı.Yönetim Kurulu üyeleri televizyon reytingleri, bilet satışları, küresel popülarite gibi 30?dan fazla konu başlığını mercek altına aldı. İncelemeler sonucunda, güreşin, 2020 Olimpiyat Oyunları’nın programından çıkarılmasına karar verildi.
 
GÜREŞİN 175 ÜYESİ VAR
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Lüleburgaz Gençlikspor Güreş Antrenörü Ali Osman Kara, bu kararın güreş sporu adına alınmış çok yanlış bir karar olduğunu söyledi.
Kara; ‘Aynı zamanda ata sporumuz olan güreş, olimpiyat tarihinin en eski sporlarından biri. Olimpiyatların ilk düzenlendiği yıllardan bu yana var olan bir spor dalını çıkarmaları, yok etmeleri göz ardı edilemez. 16-17 Şubat tarihleri arasında Tayland’da bir toplantı yapılacak ve Mayıs ayında bir karara varılacak. İnanıyorum ki bu yanlış karardan dönülecek ve güreş olimpiyatlarda yer alacak. Dünyada güreşin 175 üye ülkesi var. Bunların hiçbirinin güreşten vazgeçmesi mümkün değil. İtirazlarda bulunup bu kararın iptali için ne gerekirse yapılaması gerektiğini de sözlerine ekledi.
 
MAYIS’DA KARAR DEĞİŞEBİLİR Mİ?
Ancak umutlar tamamen bitmiş değil. Uluslararası Olimpiyat Komitesi, Mayıs ayındaki genel kurulda bu listeye 2 spor dalı daha ekleyecek. Bu kontenjanı elde etmek için güreşin yanı sıra, beyzbol, softbol, squash, karate, wushu, wakeboard gibi spor dalları yarışıyor. Uluslararası Olimpiyat Komitesi, hangi dalın oyunlara ekleneceği konusunda son sözünü Eylül ayında söyleyecek.