Tatbikat gerçeğini aratmadı

Hayrabolu ve Tekirdağ Belediyesi İtfaiye Müdürlükleri ile Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği, okullarda yangın ve arama kurtarma tatbikatları yapıldı.

GÜNDEM 18.02.2013 17:00:00 0
Tatbikat gerçeğini aratmadı
NELER YAPILMASI GEREKTİĞİ ANLATILDI
İhsan Korkmaz Kız Meslek Lisesi ve Hayrabolu Anadolu Lisesi’nde yapılan tatbikatlarda olası bir yangında neler yapılması gerektiği anlatıldı. Yangın ihtimaline karşı öğrencilerle beraber yapılan yangın tatbikatlarda, öğrenciler bilgilendirildi. Tatbikatta okul alarmının çalmasıyla okulda bulunan bütün öğrenciler sınıfları boşaltarak, okul bahçesinde toplandı.
 
ÖĞRENCİLER TARAFINDAN SÖNDÜRÜLDÜ
Okul bahçesinde benzin yardımıyla yakılan ateş de önce itfaiye ekipleri daha sonra da öğrenciler tarafından söndürüldü. Bu sırada öğrencilere yangına müdahale ve yangın söndürme cihazları hakkında bilgiler verildi. Tatbikat öğrenciler tarafından ilgi ve heyecanla karşılandı.
 
 
YANGIN SÖNDÜRME METODLARI
sonra okulda mahsur kalan öğrencilerin okuldan çıkarılması için itfaiye merdiveni öğrencilerin bulunduğu katta yükseltilerek, burada bulunan öğrenciler itfaiye ekipleri tarafından aşağıya indirildi. Ayrıca Afad ekipleri tarafından, okulun üçüncü katından aşağıya sarkıtılan ip yardımıyla zemine sedye ile güvenli bir şekilde öğrenciler aşağıya indirildi. Tatbikatın sonra öğrencilere yangın anında yapılması gerekenler, alınacak tedbirler ve yangın söndürme metotları anlatıldı.
 
Marmara Haber Merkezi